Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Zuidplas

Interesse in (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Zuidplas? Middels onze site check je tips en adviezen. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Daarbij behandelen we ook de beschikbare maaltijdopties. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Tenslotte kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De smaak is echt prima er er zijn tientallen verschillende gerechten. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Kom je er nog niet helemaal uit? Surf dan eerst verder naar de FAQ (populaire vragen). Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGroningen
GemeenteZuidplas
PlaatsZuidplas
Postcode2914
Website gemeentewww.zuidplas.nl
maaltijden-aan-huis-zuidplas

Genieten van maaltijden aan huis?

Bekijk interessante aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Zuidplas?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Varkenshaasje in pepersaus of Stamppot andijvie. In de box hieronder beschrijven we diverse groepen mensen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Senioren: 70-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze gerechten zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor senioren is een dagelijkse gezonde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om gewicht te verliezen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan lactosevrij, zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, en koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Op deze manier is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. In korte tijd een maaltijd bereiden lukt dan niet altijd. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, sport en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Zuidplas

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Zuidplas dan zijn er 3 keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met hoe groot het aanbod is, prijs, versheid en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Gewoonlijk elke 2 weken bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Zeer geschikt op het moment dat u zelf niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-zuidplas

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna verstrekken we een database met landelijke bezorgers van tafeltje dekje in Zuidplas. Per organisatie tref je uitleg over het actuele aanbod en vanafprijs. Druk op de button van een leverancier voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van magnetronmaaltijden

Hierna bekijk je een weergave van kleinschalige instellingen. Voorbeelden zijn stichtingen, slagerijen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Lansingerland, Waddinxveen en Midden-Delfland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Verkade maaltijdserviceMaalderij 272913 LZNieuwerkerk aan den IJssel
Vrijwillige Hulpdienst GraafstreekBurgemeester Dekkingstraat 12971 ACBleskensgraaf
SPAR MaaltijdserviceLindenstraat 42971 ARBleskensgraaf
Keurslager BartenMargrietstraat 52964 CEGroot-Ammers
Hoogerbrug CuisineVan der Hoopstraat 24-262921 LRKrimpen aan den IJssel
INIS – ThuiszorgBonnefanten 93A2907 NACapelle aan den IJssel
SPAR WillemsteinKerkstraat 8-102959 BSStreefkerk
De MeanderBoslaan 12912 PANieuwerkerk aan den IJssel
SPAR MaaltijdserviceWaterlinie 622965 CCNieuwpoort
CrimpenersteynZandrak 662924 BCKrimpen aan den IJssel
Overzicht met regionale bedrijven van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Zuidplas bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Verderop vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een vergadering uitloopt. Als onderneming wil je natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgorganisaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel maken zij hiervoor afspraken met professionele organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Zuidplas. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je advies inwinnen over het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties nemen steeds vaker verse maaltijden af. Kinderen kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd eten alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Zuidplas de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Om te beginnen hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Bijvoorbeeld Spitskoolschotel en aardappelpuree en Asperge beenham schotel.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst het gerecht ongeveer 20 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 4 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Zuidplas (warm).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Zuidplas?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger werkt met andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,55. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €6,25. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je meer luxe? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,30) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,15).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Zuidplas. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Tenslotte hebben we nog de zorgverleners en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Zuidplas?
Door middel van www.zuidplas.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarnaast bestaan er andere regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Nieuwerkerk aan den IJssel
 • Moordrecht
 • Zevenhuizen
 • Moerkapelle