Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Zutphen

Op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Zutphen? Op maaltijdaanhuis.com bieden we meer informatie. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en wie er gebruik van kan maken. Evenzeer vertellen we meer over de diverse soorten maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Wil je nog meer weten? Surf dan eerst verder naar de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteZutphen
PlaatsZutphen
Postcode7201
Website gemeentewww.zutphen.nl
maaltijden-aan-huis-zutphen

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Check alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Zutphen?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een verse kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. U kunt denken aan maaltijden als: Gebonden kerrie-champignonsoep of Snijbonen met een kipfilet. In onderstaand blok beschrijven we diverse groepen mensen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Ouderen en bejaarden: Oudere mensen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze kant-en-klaar producten zijn erg voedzaam, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten essentieel. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om gewicht te verliezen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor vrijwel ieder dieet is wat opgenomen in het assortiment. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, en vegetarisch, vetarm, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Op deze manier hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Jonge gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. School, een drukke baan en sport/muziek hebben een grote impact op onze agenda. Naar de winkel gaan en boodschappen doen schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Jongvolwassenen: Werk, hobby’s en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Zutphen

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Zutphen dan zijn er drie varianten: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Hieronder lees je meer over assortiment, prijs, bewaaradviezen en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. In de regel elke week 1 keer op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeer geschikt als u geen keuken heeft of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-zutphen

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna check je een verzameling erkende keukens voor tafeltje dekje in Zutphen. Per organisatie check je informatie als het huidige assortiment en een prijsindicatie. Selecteer een organisatie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van kant-en-klaar maaltijden

In de volgende tabel verstrekken we een database met plaatselijke instanties. Bijvoorbeeld zorginstellingen, slagerijen, stichtingen, cateraars, supermarkten. Op deze site vind je ook adresgegevens van partijen in Aalten, Berkelland en Oude IJsselstreek.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Sutfene – De LunetteCoehoornsingel 37201 AAZutphen
BuurtzorgJolinkweg 27211 DMEefde
BuurtzorgHoofdstraat 45 B2117213 CRGorssel
Kokkie AnoukieVan Essenstraat 157203 DHZutphen
Slagerij van DamLaarstraat 37201 CAZutphen
Livio – De MeergaardenWillem Sluyterstraat 67151 DWEibergen
PolbeekVan Dorenborchstraat 17203 CAZutphen
Marga KlompeDorpstraat 27156 LLBeltrum
BuurtzorgEmmerikseweg 239 A7204 SKZutphen
Smakelijk thuysZweedsestraat 2.17202 CKZutphen
Opsomming met lokaal georiënteerde instellingen van magnetronmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Zutphen bezorgen

Bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In onderstaand blok behandelen we diverse opties .

 • Bedrijven kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. Als onderneming wil je natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorginstellingen (woonlocaties en dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal werken ze samen met grote bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Zutphen. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. Kinderen kunnen op die manier een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd eten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: groenterijke gerechten snel op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Zutphen de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, weinig zout (max 2 gram), zo veel mogelijk met volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en genoeg eiwit (25 gram). Op de sticker op de doos vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit oer-Hollandse gerechten, verse seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Bijvoorbeeld Kippensoep met vermicelli en Witlofschotel met ham.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je warmt dit op in ongeveer 25 – 40 minuten op 110 graden in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 tot 12 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Zutphen (warm).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Zutphen?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices variëren nogal. Elke bezorgdienst werkt met andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,70. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €6,45. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,70) en desserts (vanaf €1,25).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Allereerst heb je supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Zutphen. Dat zijn bijvoorbeeld cateraars en/of gespecialiseerde keuken die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Als laatste onderscheiden we nog zorgverleners en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Zutphen?
Op de website www.zutphen.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Warnsveld