Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Zwartewaterland

Interesse in verse maaltijden aan huis voor ouderen in Zwartewaterland? Op deze pagina bieden we meer informatie. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Verder gaan we dieper in op de actuele maaltijdopties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdservices vergelijken. Daarbij kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De smaak is echt prima en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteZwartewaterland
PlaatsZwartewaterland
Postcode8061
Website gemeentewww.zwartewaterland.nl
maaltijden-aan-huis-zwartewaterland

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Zwartewaterland?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Appelpannenkoek of Reepjes kalkoenvlees in saus. Hieronder check je heel uiteenlopende groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze producten zijn super gezond, bevatten weinig toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 75-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten van belang. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan leefstijlen als gemalen, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, en diabetes, natriumarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Hierdoor is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, feestjes en hobbies wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten schiet er dan wel eens bij in. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Studeren, muziek en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben een bomvolle agenda. Elke dag iets gezonds klaarmaken is soms teveel gevraagd. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol groenten en eiwitten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Zwartewaterland

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Zwartewaterland dan bestaan er drie keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Let goed op de verschillen in aanbod, kosten, houdbaarheid en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je bewaart het in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Doorgaans 2 of 3 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal op het moment dat het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-zwartewaterland

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema vind je een lijst met professionele aanbieders van tafeltje dekje in Zwartewaterland. Per leverancier doorzoek je eenvoudig details als aanbod en budget. Tik op de knop van een organisatie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

Hierna bekijk je een database met lokale leveranciers. Dit kunnen zijn cateraars, zorginstellingen, stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook bedrijven en organisaties in De Wolden, Hattem en Meppel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
IJsselheem – De HazelaarHet Gasthuysland 3008061 KLHasselt
Het Venster – Open maaltijdenElburgerweg 158071 TANunspeet
SeewendeHet Groene Portaal 18071 TPNunspeet
Catering CulinairEdisonweg 298071 RCNunspeet
Anne’s KokerijPurperreigerlaan 348064 DCZwartsluis
BuurtzorgMolenbelt 28051 EVHattem
Keurslager De KievidHarderwijkerweg 158071 EMNunspeet
De Bongerd – Bistro ’t SluusienBongerd 328051 VLHattem
Oma Jet & Tante MinaHullerweg 107-B8071 RNNunspeet
Slagerij BruintjesSchoolstraat 188064 DKZwartsluis
Schema met lokale aanbieders van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Zwartewaterland bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Organisaties kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. Als onderneming wil je natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter werken ze samen met landelijke organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Zwartewaterland. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een verse en gezonde maaltijd opeten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Zwartewaterland in de regel aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket op de verpakking staat vaak meer info over de voedingswaarden en toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst een ruime portie groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Er is keuze uit een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en Wereldgerechten. Denk aan Andijvie a la creme & Wildstoof,rode kool en appel met aardappelpuree.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 100 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 500 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Zwartewaterland (al opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Zwartewaterland?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel divers. Elke leverancier heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft effect op de kosten. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,55. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (zo’n €6,25. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,60) en toetje (vanaf €0,95).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Zwartewaterland. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Zwartewaterland?
Via www.zwartewaterland.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Tevens heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Mastenbroek
 • Genemuiden
 • Zwartsluis
 • Hasselt