Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Zwijndrecht

Heeft u belangstelling voor verse maaltijden aan huis voor ouderen in Zwijndrecht? Aan de hand van deze site bieden we relevante info. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Evenzeer behandelen we ook de huidige maaltijd-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook voorzieningen vergelijken. Als laatste kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam er er zijn tientallen verschillende gerechten. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen de vragensectie (FAQ). Wil je vandaag nog bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
PlaatsZwijndrecht
Postcode3331
Website gemeentewww.zwijndrecht.nl
maaltijden-aan-huis-zwijndrecht

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk interessante aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Zwijndrecht?

Ben jij geen goede kok? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Probeer onder andere: Twentse gehaktbal, bloemkool, gekookte aard. en Penne pesto, kip, groene groenten. Hieronder vind je voorbeelden van doelgroepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Geholpen door deze seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan lactosevrij, zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, en vetarm, diabetes, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Op deze manier hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, school en sport vragen veel van onze tijd. Even snel een maaltijd maken schiet er dan wel eens bij in. Door gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: Werk, school, de sportschool en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Zorgen voor gezond eten schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Zwijndrecht

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Zwijndrecht dan heb je 3 opties om uit te kiezen: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke type maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, tarieven, bewaaradviezen en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaliter wekelijks of om de week aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeer geschikt in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-zwijndrecht

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In de tabel hierna bekijk je een overzicht met landelijke aanbieders van tafeltje dekje in Zwijndrecht. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig details als aanbod en het tarief. Tik op de knop van een instelling om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden

In de tabel hierna bekijk je een overzicht met lokale maaltijdservices. Denk dan aan stichtingen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, supermarkten, slagerijen. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Goeree-Overflakkee, Dordrecht en Brielle.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Internos thuiszorgWestelijke Parallelweg 503331 EWZwijndrecht
Rivas – De MarktMarkt 243351 PBPapendrecht
Rowdy’s CateringBeukmolen 713352 ABPapendrecht
De Blije BorghGerard Alewijnsstraat 183341 GDHendrik-Ido-Ambacht
Woonzorgcentrum NeboHoofdland 13332 RDZwijndrecht
Het WaterwielAdmiraalsplein 7003317 NJDordrecht
Ambacht aan tafelZomertaling 73341 DBHendrik Ido Ambacht
PZC – DubbelmondeKoningstraat 2903319 PHDordrecht
Keurslager VlotLouwersplein 133343 RCHendrik-Ido-Ambacht
Slagerij BartenKort Ambachtlaan 1053333 EKZwijndrecht
Tabel met regionale aanbieders van opwarmmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Zwijndrecht bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In onderstaand blok behandelen we diverse opties .

 • Organisaties bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak hebben ze een overeenkomst met bekende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Zwijndrecht. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Ook thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten en het drinken.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) vragen steeds meer om verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een gezonde en voedzame maaltijd eten als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten snel op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Zwijndrecht aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, zoutbeperkt, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen een ruime portie groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, recepten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. Bijvoorbeeld Twentse Humkes maaltijdsoep & Wild Crunches.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer 25 – 40 minuten op 125 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan kan je ook de magnetron gebruiken. Opwarmen gaat in zo’n 4 tot 8 minuten op 500 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Zwijndrecht (voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Zwijndrecht?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel divers. Elke service heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,90. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (circa €6,50. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je meer luxe? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,25) en toetje (vanaf €1,00).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Zwijndrecht. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Als laatste hebben we nog de zorggroepen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Zwijndrecht?
Via www.zwijndrecht.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Heerjansdam