Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Zwolle

Wilt u zo snel mogelijk maaltijden aan huis voor ouderen in Zwolle? Via onze site vind je relevante info. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en wie er gebruik van kan maken. Daarbij vertellen we meer over de diverse maaltijdopties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar bedrijven vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Het eten is erg smaakvol en er is heel veel variatie in het aanbod. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Scroll dan eerst naar beneden naar de vragensectie (FAQ). Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioOverijssel
GemeenteZwolle
PlaatsZwolle
Postcode8017
Website gemeentewww.zwolle.nl
maaltijden-aan-huis-zwolle

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Zwolle?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een verse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Appel pannenkoek en Spareribs met patat en salade. Hieronder vind je meerdere segmenten Nederlanders die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De gerechten zijn erg voedzaam, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor ouderen zijn voedzame gerechten van belang. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Typische voorbeelden zijn zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, eiwitrijk, en diabetes, vetarm, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vereisen een goede planning. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Werk, sport en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Zwolle

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Zwolle dan heb je eigenlijk 3 opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen hebben te maken met de breedte van het assortiment, prijzen, kwaliteit en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Vaak per 6 of 12 stuks op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. De oplossing wanneer u zelf niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-zwolle

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna verstrekken we een weergave van populaire bedrijven voor tafeltje dekje in Zwolle. Per bezorgservice bekijk je uitleg over aantal maaltijden en het tarief. Klik op de button van een maaltijdservice om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgservices van magnetronmaaltijden

In de volgende tabel vind je een lijst met lokaal georiënteerde maaltijdservices. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, welzijnsorganisaties, stichtingen, slagerijen, cateraars. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Meppel, De Wolden en Emmen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De KievitsbloemPatriottenlaan 38014 XPZwolle
Stern Maaltijdservice PlusOssenkamp 2-M8024 AEZwolle
De Buurman VersLokaalCampherbeeklaan 528024 BZZwolle
Driezorgwoningen ArcadiaHogenkampsweg 1508022 DMZwolle
De VenusSpoolderbergweg 198019 BBZwolle
Keurslager van de WegPijmanstraat 218014 VBZwolle
Radewijntje: lekker in DiezeRadewijnsstraat 18022 BGZwolle
Restaurant De Keuken van ZuidGelijkheid 18014 XCZwolle
SPAR MulderRoemer Visscherstraat 198023 ALZwolle
Restaurant Onder de EsdoornEsdoornstraat 78021 WBZwolle
Database met kleinschalige bezorgservices van bezorgmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Zwolle bezorgen

Kantoren en bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Onderstaand lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. Als werkgever wil je dan graag je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgcentrums (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In veel gevallen is dit contractueel geregeld met grote bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Zwolle. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Diverse thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht snel op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Zwolle in de regel aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je informatie over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en bijzondere recepten. Zoals Gebonden aspergesoep & Varkenssaucijs, rode bieten, aardappelpuree.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 120 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 4 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Zwolle (warm).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Zwolle?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,55. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €5,75. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,35) en dessert (vanaf €1,25).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Zwolle. Het betreft grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ten derde kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Zwolle?
Op www.zwolle.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij heb je soms ook recht op zorg die gebaseerd zijn op de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.