Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Riel

Op zoek naar leveranciers van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Riel? Via deze website verstrekken we aanvullende details. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Eveneens leggen we alles uit over de verschillende gerechten opties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar instellingen vergelijken. Tenslotte kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima en er is heel veel variatie in het aanbod. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Bekijk dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Brabant
GemeenteGoirle
PlaatsRiel
Postcode5133
Website gemeentewww.goirle.nl
maaltijden-aan-huis-riel

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk alle aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Riel?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een lekkere kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Selecteer bijvoorbeeld: Zomerzuurkool met casselerrib of Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst. In de box hieronder check je verschillende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

  • Ouderen / senioren: Oudere mensen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor senioren is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, en diabetes, vetarm, vegetarisch, natriumarm.
  • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Op deze manier kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
  • Families met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. School, een drukke baan en sport/muziek hebben een grote impact op onze agenda. Boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Op die manier bouw je wat meer rust in.
  • Afgestudeerden: Studie, hobbies en andere bezigheden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Riel

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Riel dan heb je 3 keuzemogelijkheden: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, kosten, versheid en bezorgintervallen.

  1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
  2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. In de regel per box van 6 gerechten op locatie geleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Een uitkomst indien het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-riel

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een database met bekende aanbieders van tafeltje dekje in Riel. Per organisatie doorzoek je eenvoudig uitleg over het actuele aanbod en vanafprijs. Druk op de knop van een instantie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor senioren maaltijden

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een verzameling lokale maaltijdvoorzieningen. Dit kunnen zijn cateraars, stichtingen, supermarkten, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook leveranciers in Molenschot, Gilze en Castelre.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij LaurijssenHofstade 1a5131 ZKAlphen
Keurslager SlendersSchapenmarkt 85211 ETs-Hertogenbosch
Beppie`s MaaltijdserviceMuntelstraat 35211 PTDen Bosch
Lekker Gewoon Uit LoonGerlachusstraat 755175 AKLoon op Zand
Slagerij MutsaersDoctor Kuyperlaan 1795142 TCWaalwijk
Keurslager de JongRaadhuisstraat 255126 CKGilze
Keurslager van VugtGrotestraat 1335151 BKDrunen
Sint Franciscus – De VertoeverijKerkstraat 205126 GCGilze
Keurslagerij MartensOranjeplein 315175 BELoon op Zand
Actief ZorgIndustrieweg 485145 PWWaalwijk
Database met plaatselijke bezorgservices van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Riel bezorgen

Bedrijven en organiisaties hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Hierna behandelen we diverse opties .

  • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
  • Ook zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In veel gevallen hebben ze afspraken gemaakt met bekende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Riel. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
  • Diverse thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het eten en het drinken.
  • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een verse en gezonde maaltijd eten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Riel normaliter aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), het liefst gekookt met volkoren artikelen, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je een overzicht met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit typische Hollandse recepten, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Zoals Gehaktballen in uienjus of Chili con carne, gehakt, rijst.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit doe je in circa 20 minuten op 110 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Meestal verwarm je het in circa 4 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Riel (al voorverwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Riel?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke bezorgservice heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft effect op de kosten. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,70. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (rond de €5,85. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Kies dan ook een soep (vanaf €1,50) en desserts (vanaf €0,95).

Welk type leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Riel. Voorbeelden zijn professionele keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Daarnaast kun je soms ook terecht bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Goirle?
Op de website www.goirle.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Verder zijn er landelijk regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.