Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Loon

Interesse in (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Loon? Middels onze site bekijk je meer informatie. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en wie er gebruik van kan maken. Tevens gaan we verder in op de aanwezige type gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook organisaties vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed er er zijn tientallen verschillende gerechten. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar de meestgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioDrenthe
GemeenteAssen
PlaatsLoon
Postcode9409
Website gemeentewww.assen.nl
maaltijden-aan-huis-loon

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk interessante aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Loon?

Ben jij geen goede kok? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een lekkere kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Probeer onder andere: Broccoli rollade schotel & Babi pangang met atjar ananas en nasi goreng. In onderstaande tekst benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Oudere mensen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Met behulp van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 70-plussers is gezond eten een uitkomst. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om gewicht te verliezen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, en koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Jonge gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Afgestudeerden: School, werken, muziek en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben een bomvolle agenda. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol groenten en eiwitten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Loon

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Loon dan heb je eigenlijk 3 opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen hebben te maken met de breedte van het assortiment, kosten, bewaaradviezen en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaliter wekelijks of om de week op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. De oplossing als u geen beschikking heeft over een keuken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-loon

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema check je een weergave van populaire leveranciers van tafeltje dekje in Loon. Per aanbieder verstrekken we praktische info zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Klik op de knop van een instantie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bezorgservices van thuismaaltijden

Hierna verstrekken we een overzicht met plaatselijke maaltijdservices. Denk dan aan cateraars, supermarkten, zorginstellingen, slagerijen, stichtingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook adresgegevens van partijen in Niebert, De Wilp en Marum.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager BatingScharmbarg 1199407 ECAssen
Welzijnswerk MDBurg. van Weezelplein 109431 AGWesterbork
Woonzorgcentrum De WenningMolencamp 419451 GJRolde
Egbert Jan CateringRomhof 339411 SBBeilen
Slagerij GrashuisMolenpassage 39411 KMBeilen
Restaurant Eten Bij De BurenVredeveldseweg 759404 CCAssen
Bij de burenHofstraat 209411 LBBeilen
TSN ThuiszorgTransportweg 89405 PRAssen
Welzijnswerk MDStuurboord 19422 HTSmild
Welzijnswerk MDHofstraat 199411 LABeilen
Overzicht met plaatselijke bezorgservices van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Loon bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Bijgaand lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentra (woonlocaties en dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen is dit contractueel geregeld met grote keukens voor kant-en-klare maaltijden in Loon. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen zo een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd eten voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Loon aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Als eerste zijn er de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Ten derde heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijv. Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree & Wild Crunches.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je warmt dit op in ongeveer 30 – 40 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 12 minuten op 600 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Loon (opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Loon?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke service heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,50. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (circa €6,35. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,45) en desserts (vanaf €1,40).

Welk type leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Loon. Dit zijn vaak cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook hebben we nog de zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Assen?
Op de website www.assen.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Verder bestaan er andere regelingen via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.