Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Assen

Op zoek naar leveranciers van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Assen? Via onze site bieden we relevante info. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Evenzeer vertellen we meer over de actuele type maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Ze smaken ontzettend goed en het staat binnen mum van tijd op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Surf dan eerst verder naar de veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioDrenthe
GemeenteAssen
PlaatsAssen
Postcode9401
Website gemeentewww.assen.nl
maaltijden-aan-huis-assen

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Assen?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een smakelijke kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt denken aan maaltijden als: Andijviestamppot, vegetarische balletjes of Kipfilet, appelcompote, gekookte aardappelen. In de box hieronder lees je informatie over verschillende groepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Ouderen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De gerechten bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren is een dagelijkse gezonde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of juist om op gewicht te komen en blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, gemalen, en koolhydraatarm, diabetes, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Families: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen moeten gecombineerd worden. In korte tijd een maaltijd bereiden kan dan wel eens voor problemen zorgen. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Studeren, hobby’s en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Assen

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Assen dan heb je feitelijk 3 keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk soort gerecht heeft zowel voor- als nadelen. Hieronder lees je meer over hoe groot het aanbod is, financiën, herkomst producten en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je bewaart het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. In de regel om de week aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeer geschikt in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-assen

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna doorzoek je eenvoudig een opsomming van grote aanbieders van tafeltje dekje in Assen. Per organisatie doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals aantal maaltijden en de kosten. Selecteer een instantie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor senioren maaltijden

In de tabel hierna verstrekken we een verzameling lokaal georiënteerde instellingen. Onder andere slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Opsterland, Noordenveld en Schiermonnikoog.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Mennega CateringGroningerstraat 2a9401 BKAssen
Restaurant Eten Bij De BurenVredeveldseweg 759404 CCAssen
TSN ThuiszorgTransportweg 89405 PRAssen
Kemkers Groente en FruitKleuvenstee 319403 LTAssen
Slagerij MagerKoopmansplein 169401 ELAssen
TSN ThuiszorgMolenstraat 89363 BCMarum
Zorggroep DrentheIndustrieweg 159402 NPAssen
Restaurant Zonnehuis de HoornNachtegaalstraat 29363 GBMarum
Tafelgenot Maaltijdservice AssenHophullen 19403 WNAssen
Icare – BoshofBeilerstraat 389401 PMAssen
Database met lokaal georiënteerde aanbieders van bezorgmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Assen bezorgen

Kantoren en bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Organisaties laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In veel gevallen zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Assen. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd eten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Assen normaliter aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving staat vaak meer info over de voedingswaarden en toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Onder andere Creoolse visschotel met gekookte aardappelen & Couscous, kip, mergueze worst.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 125 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 tot 12 minuten op 550 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Assen (voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Assen?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,55. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (vanaf €5,85. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,70) en/of een toetje na (vanaf €1,15).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Als tweede mogelijkheid is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Assen. Dat zijn bijvoorbeeld cateraars en/of gespecialiseerde keuken die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ten derde zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Assen?
Via www.assen.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarnaast zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Rhee
 • Ter Aard
 • Zeijerveen
 • Zeijerveld
 • Ubbena
 • Loon