Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Rhee

Wilt u zo snel mogelijk maaltijden aan huis voor ouderen in Rhee? Op deze pagina tref je aanvullende details. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook leggen we alles uit over de verschillende type gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan aanbieders vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en je warmt ze eenvoudig en snel op. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioDrenthe
GemeenteAssen
PlaatsRhee
Postcode9486
Website gemeentewww.assen.nl
maaltijden-aan-huis-rhee

Genieten van maaltijden aan huis?

Check de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Rhee?

Ben jij geen goede kok? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Heldere boerengroentesoep of Runderlever in saus. In onderstaand blok tref je voorbeelden van doelgroepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Senioren bestellen dikwijls thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze gerechten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor de oudere doelgroep is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of juist om op gewicht te komen en blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden producten ontwikkeld. Typische voorbeelden zijn zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, eiwitrijk, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Families met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten gecombineerd worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, hobby’s en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is vaak geen optie. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Rhee

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Rhee dan heb je feitelijk drie opties om uit te kiezen: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. We vertellen je hieronder meer over hoe groot het aanbod is, budget, houdbaarheid en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten moet je in de vriezer bewaren. In de regel wekelijks of om de week op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-rhee

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

Hieronder check je een weergave van professionele bedrijven voor tafeltje dekje in Rhee. Per bezorgservice bekijk je details als aanbod en budget. Klik op de button van een instelling voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bezorgservices van bezorgmaaltijden

In het schema hierna verstrekken we een verzameling regionale bezorgservices. Bijvoorbeeld cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, stichtingen, slagerijen. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Vries, Taarlo en Midlaren.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgOude Rijksweg 26a9481 CBVries
SPAR PompVan Boekerenweg 19501 GDStadskanaal
EetwinkelGasselterweg 29514 BLGasselternijveen
BCM OuderenzorgWiekedreef 29501 EAStadskanaal
BuurtzorgAziëlaan 229501 AAStadskanaal
Slagerij de VriesStationsweg 28a9471 GRZuidlaren
Keurslager KleinHoofdstraat 379501 CMStadskanaal
Woonzorgcentrum MozaiekLudinge 139471 JDZuidlaren
TSN ThuiszorgBlokwieke 49501 EXStadskanaal
Restaurant Maarsheerd – BCMMaarsdreef 19501 AMStadskanaal
Overzicht met kleinschalige aanbieders van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Rhee bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook verzorgingslocaties (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen is dit contractueel geregeld met professionele aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Rhee. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen een lekkere en gezonde maaltijd krijgen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Probeer het nu zelf: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Rhee in de regel aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt genieten van typische Hollandse recepten, verse gerechten met seizoensproducten en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld Minestronesoep & Bami babi pangang.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 110 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 5 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Rhee (al voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Rhee?
De kosten van de maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,60. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (rond de €6,50. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,30) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,95).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ook kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Rhee. Het betreft speciaal ingerichte keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ook is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorggroepen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Assen?
Door middel van www.assen.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.