Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Ter Aard

Zoekt u specifiek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Ter Aard? Via onze site bekijk je relevante info. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij bespreken we de verschillende soorten maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar voorzieningen vergelijken. Tenslotte kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioDrenthe
GemeenteAssen
PlaatsTer Aard
Postcode9487
Website gemeentewww.assen.nl
maaltijden-aan-huis-ter-aard

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check de lopende aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Ter Aard?

Ben jij geen goede kok? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een verse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en kun je eenvoudig en snel warm eten. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Kipschnitzel en/of Gebonden goulashsoep. In onderstaande tekst bekijk je enkele voorbeelden van groepen mensen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: 70-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen te beschermen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, gemalen, zoutarm, glutenvrij, en diabetes, vegetarisch, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies en vrienden moeten gecombineerd worden. In korte tijd een maaltijd bereiden kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Starters: Werk, de sportschool en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere avond voor jezelf koken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol met groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Ter Aard

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ter Aard dan zijn er in feite drie opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort heeft zowel voor- als nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: aantal maaltijden, onkosten, versheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Gewoonlijk 1 of 2 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. De oplossing op het moment dat u zelf niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-ter-aard

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder bekijk je een database met erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Ter Aard. Per organisatie doorzoek je eenvoudig details als het type maaltijden en de prijzen. Selecteer een maaltijdvoorziening voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden

Hieronder tref je een verzameling lokaal georiënteerde instanties. Onder andere zorginstellingen, stichtingen, cateraars, welzijnsorganisaties, supermarkten. Elders op deze website vind je ook organisaties in Zeegse, Rhee en Noordlaren.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgOude Rijksweg 26a9481 CBVries
SPAR PompVan Boekerenweg 19501 GDStadskanaal
EetwinkelGasselterweg 29514 BLGasselternijveen
BCM OuderenzorgWiekedreef 29501 EAStadskanaal
BuurtzorgAziëlaan 229501 AAStadskanaal
Slagerij de VriesStationsweg 28a9471 GRZuidlaren
Keurslager KleinHoofdstraat 379501 CMStadskanaal
Woonzorgcentrum MozaiekLudinge 139471 JDZuidlaren
TSN ThuiszorgBlokwieke 49501 EXStadskanaal
Restaurant Maarsheerd – BCMMaarsdreef 19501 AMStadskanaal
Database met lokale instellingen van bezorgmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Ter Aard bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Bijgaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In veel gevallen maken zij hiervoor afspraken met landelijke aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Ter Aard. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen dan een gezonde en voedzame maaltijd opeten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Ter Aard de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en voldoende eiwitten. Op het etiket op de verpakking vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van typische Hollandse recepten, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Bijv. Zalm remouladesaus groentemix gek aard of Stamppot koolraap met appel.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 125 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Vaak warm je het op in ongeveer 6 tot 10 minuten op 550 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Ter Aard (voorverwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Ter Aard?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd dat je kiest zie je terug in de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,85. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (circa €6,50. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,50) en dessert (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Ter Aard. Dit zijn vaak cateraars en/of gespecialiseerde keuken die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Daarnaast is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorggroepen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Assen?
Via de info op www.assen.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Er wordt hierbij gekeken naar uw vermogen en inkomen.