Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Achterveld

Meer weten over lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Achterveld? Op maaltijdaanhuis.com vind je meer informatie. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Daarbij bespreken we de aanwezige gerechten opties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar instellingen vergelijken. Als laatste kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en er is heel veel variatie in het aanbod. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Kom je er nog niet helemaal uit? Onderzoek dan eerst de meestgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGelderland
GemeenteBarneveld
PlaatsAchterveld
Postcode3792
Website gemeentewww.barneveld.nl
maaltijden-aan-huis-achterveld

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Achterveld?

Ben jij geen goede kok? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het wordt steeds populairder. Selecteer bijvoorbeeld: Appelpannenkoek of Knoflookgarnalen. Hierna bekijk je allerlei soorten groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De producten zitten vol groenten, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor bejaarden zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om het geheugen op peil te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet zijn er wel oplossing te vinden. Typische voorbeelden zijn eiwitrijk, lactosevrij, gemalen, glutenvrij, en natriumarm, koolhydraatarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Daardoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
 • Jonge gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies en vrienden hebben een grote impact op onze agenda. Even snel een maaltijd maken is dan soms even teveel gevraagd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: Werk, school, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Achterveld

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Achterveld dan heb je 3 opties om uit te kiezen: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort kent zijn eigen karakter en voordelen. We vertellen je hieronder meer over de breedte van het assortiment, tarieven, kwaliteit en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaal per box van 6 gerechten aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Een uitkomst indien het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-achterveld

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het schema hieronder vind je een opsomming van erkende leveranciers van tafeltje dekje in Achterveld. Per leverancier verstrekken we informatie als het actuele aanbod en de kosten. Tik op de knop van een instantie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instanties van magnetronmaaltijden

In onderstaand schema bekijk je een database met plaatselijke maaltijdservices. Dat kunnen o.a. zijn: stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, cateraars. Op dit platform vind je ook adresgegevens van partijen in Voorthuizen, Zwartebroek en Kootwijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceHessenweg 188b Hessenweg3791 PNAchterveld
BuurtzorgJoannes Tolliusstraat 303818 NBAmersfoort
Grand Café BirkhovenSoesterweg 5333819 BAAmersfoort
Keurslager JansenEuterpeplein 48A3816 NRAmersfoort
Home InsteadMuurhuizen 181a3811 EGAmersfoort
BuurtzorgNoordersingel 19A3781 XHVoorthuizen
Slagerij SchutPieter Stastokerf 33813 PPAmersfoort
BuurtzorgDamweg 533785 LJZwartebroek
Keurslager BlomLeusderweg 1573818 ACAmersfoort
Restaurant van de KoperhorstPaladijnenweg 2753813 KAAmersfoort
Weergave met kleinschalige bezorgservices van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Achterveld bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hieronder behandelen we diverse opties .

 • Organisaties kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentra (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Dikwijls werken ze samen met professionele organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Achterveld. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Diverse thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kun je tips en info aanvragen voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kinderen kunnen zodoende een lekkere en voedzame maaltijd nuttigen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ervaar het gemak: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Achterveld in de regel aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op de beschrijving vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. O.a. Andijvie stamppot met een gehaktbal of Wokgroenten teriyaki.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 30 minuten op 110 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Achterveld (verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Achterveld?
De kosten van de maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke service heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,70. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €5,50. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,50) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,40).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Achterveld. Het betreft grootschalige keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ook zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Barneveld?
Via de info op www.barneveld.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Verder zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en/of het vermogen.