Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Barneveld

Zoekt u specifiek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Barneveld? Via onze site vind je meer informatie. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor wie het geschikt is. Tevens gaan we dieper in op de huidige gerechten opties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar aanbieders vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je vandaag nog bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGelderland
GemeenteBarneveld
PlaatsBarneveld
Postcode3771
Website gemeentewww.barneveld.nl
maaltijden-aan-huis-barneveld

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Barneveld?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een verse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Het wordt steeds populairder. Probeer onder andere: Gehaktballen in uienjus of Doperwtensoep. In onderstaande tekst check je enkele voorbeelden van groepen mensen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze kant-en-klaar producten zijn tegenwoordig erg gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, lactosevrij, en koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Daardoor is er minder directe zorg noodzakelijk. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Families met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies en vrienden moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Jongvolwassenen: School, werken, hobbies en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Barneveld

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Barneveld dan heb je feitelijk drie keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type gerecht heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen hebben te maken met aantal maaltijden, tarieven, versheid en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Gewoonlijk 1 of 2 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. De oplossing indien u geen keuken heeft of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-barneveld

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

Hierna bekijk je een opsomming van bekende leveranciers van tafeltje dekje in Barneveld. Per aanbieder check je informatie als het soort gerechten dat ze aanbieden en het tarief. Tik op de button van een instelling om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna tref je een opsomming van kleinschalige maaltijdservices. Dat zijn bijv. cateraars, slagerijen, zorginstellingen, supermarkten, welzijnsorganisaties. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook organisaties in Bunschoten, Soest en De Bilt.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Welzijn BarneveldWilhelminastraat 123771 ARBarneveld
BuurtzorgEssenerweg 323774 CCKootwijkerbroek
SPAR BakkerWolweg 243776 LPStroe
SPAR KennisKorenbloemstraat 103772 GKBarneveld
Keurslager JoostenLangstraat 463771 BGBarneveld
Stichting Welzijn Ouderen SoestMolenstraat 8c3764 TGSoest
Restaurant de MeentJohan de Wittlaan 123771 HPBarneveld
Slagerij PouwSoesterbergsestraat 553768 EBSoest
Zorggroep Ena – RuimzichtRozenhof 13772 JNBarneveld
Welzijn BarneveldNieuwe Markt 63771 CBBarneveld
Tabel met lokaal georiënteerde organisaties van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Barneveld bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Verderop behandelen we diverse opties .

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er nog even door vergaderd moet worden. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook verzorgingslocaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze een overeenkomst met bekende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Barneveld. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kinderen kunnen een lekkere en gezonde maaltijd krijgen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Barneveld specifiek aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos staat meestal een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. In de basis zijn er de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Zoals Varkenshaasje in pepersaus en Bami goreng speciaal, kip in satésaus.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 tot 12 minuten op 600 – 850 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Barneveld (opgewarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Barneveld?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke bezorgservice heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,85. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €5,85. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,65) en desserts (vanaf €1,40).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Barneveld. Denk dan aan speciaal ingerichte keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ook is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Barneveld?
Via de uitleg op www.barneveld.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Garderen
 • De Glind
 • Achterveld
 • Zwartebroek
 • Terschuur
 • Voorthuizen
 • Stroe
 • Kootwijk
 • Kootwijkerbroek