Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Wijk aan Zee

Meer weten over (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Wijk aan Zee? Op maaltijdaanhuis.com bekijk je meer informatie. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook leggen we alles uit over de diverse type maaltijden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan voorzieningen vergelijken. Tenslotte kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De smaak is echt prima en het assortiment is gigantische groot. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
PlaatsWijk aan Zee
Postcode1949
Website gemeentewww.beverwijk.nl
maaltijden-aan-huis-wijk-aan-zee

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Wijk aan Zee?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een gezonde kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Gepaneerde kipschnitzel en/of Doperwtenpuree. In onderstaande tekst beschrijven we allerlei soorten groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Ouderen in Nederland laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor ouderen is gezond eten cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om gewicht te verliezen. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan glutenvrij, gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, en koolhydraatarm, diabetes, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Een baan, sport en studie vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen lukt dan niet altijd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Starters: Een drukke baan, de fitness en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Wijk aan Zee

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Wijk aan Zee dan bestaan er drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om aantal maaltijden, onkosten, herkomst producten en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je bewaart het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaal per 6 of 12 stuks bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst wanneer u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-wijk-aan-zee

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het schema hieronder verstrekken we een weergave van grote keukens voor tafeltje dekje in Wijk aan Zee. Per instantie doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals het type maaltijden en een prijsindicatie. Tik op de knop van een instelling voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde organisaties van thuismaaltijden

Hieronder tref je een overzicht met gemeentelijke instanties. Voorbeelden zijn supermarkten, zorginstellingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, stichtingen. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Egmond aan Zee, Egmond-Binnen en Limmen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR PolisteVerl. Voorstraat 561949 CNWijk Aan Zee
BuurtzorgRijksstraatweg 113 A1969 LDHeemskerk
BuurtzorgTrompstraat 1531972 ADIJmuiden
Viva! – WesterheemWesterheem 901964 EJHeemskerk
BuurtzorgRelweg 11 A1949 EBWijk aan Zee
Beverwijk – ViVa! ElsantaPresident Kennedyplein 2251945 SGBeverwijk
Viva! – Sint AgnesZamenhof 651962 GAHeemskerk
ViVa! – Huis ter WijckPlesmanweg 11945 WKBeverwijk
Viva! – WaterrijckLessestraat 81966 SGHeemskerk
ViVa! – MeerstateMozartstraat 911962 ABHeemskerk
Schema met gemeentelijke bedrijven van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Wijk aan Zee bezorgen

Bedrijven en kantoren kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand behandelen we diverse opties .

 • Kantoren en fabrieken kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook verzorgingslocaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal hebben ze een overeenkomst met populaire aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Wijk aan Zee. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je afspraken maken voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een gezonde en voedzame maaltijd eten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s in een handomdraai klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Wijk aan Zee zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Ten eerste is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Er is keuze uit 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Zoals Zalmfilet in botersaus of Rundersukade met vleesjus, stamppot hutspot.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit kan in ongeveer 25 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 tot 12 minuten op 600 – 750 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Wijk aan Zee (verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Wijk aan Zee?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,75. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €5,75. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,55) en desserts (vanaf €1,30).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Wijk aan Zee. Het betreft professionele keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tenslotte zijn er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Beverwijk?
Aan de hand van www.beverwijk.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij zijn er landelijk regelingen vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.