Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Boxmeer

Zoekt u aanbieders van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Boxmeer? Middels onze site tref je meer informatie. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Eveneens bespreken we de actuele gerecht-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar organisaties vergelijken. Als laatste kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De smaak is echt prima en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
PlaatsBoxmeer
Postcode5831
Website gemeentewww.boxmeer.nl
maaltijden-aan-huis-boxmeer

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Boxmeer?

Vind jij koken niet leuk? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Kip, uiensaus, appelmoes, gebakken aardappelen of Kipfilet in saus. In onderstaande tekst beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De menu’s zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor de oudere doelgroep is gezond eten onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de werking van hersenen te stimuleren. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, zoutarm, glutenvrij, eiwitrijk, en vegetarisch, vetarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen moeten gecombineerd worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen lukt dan niet altijd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: Studie, muziek en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Boxmeer

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Boxmeer dan heb je 3 keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen hebben te maken met de breedte van het assortiment, tarieven, houdbaarheid en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaliter 2 of 3 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeker praktisch wanneer het koken niet meer gaat of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-boxmeer

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel bieden we een database met landelijke aanbieders van tafeltje dekje in Boxmeer. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig informatie als assortiment en vanafprijs. Tik op de knop van een instelling voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instellingen voor kant-en-klaar maaltijden

Hierna bekijk je een database met lokaal georiënteerde instanties. Dit kunnen zijn stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Laarbeek, Venray en Someren.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn Ouderen BoxmeerDe Raetsingel 58315831 HXBoxmeer
Keurslagerij ThijssenDe Merret 65845 DASint Anthonis
Ikgavoorvers.nlStevensbeekseweg 3-A5845 ERSint Anthonis
SPAR JaegersVloetweg 65841 ATOploo
Eetwinkel BoxmeerSteenstraat 985831 JJBoxmeer
BuurtzorgBaansestraat 6f5825 BXOverloon
Pantein ExtraDokter Kopstraat 25835 DVBeugen
Slagerij CentenIrenestraat 35825 CAOverloon
BuurtzorgKolonel Silvertoplaan 65845 BLSint Anthonis
Keurslager MeulepasDe Kloostertuin 215831 JSBoxmeer
Database met lokale instanties van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Boxmeer bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Organisaties maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgorganisaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak hebben ze een overeenkomst met professionele aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Boxmeer. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • De grotere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden vaak verse maaltijden als extra service. Kinderen kunnen op die manier een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd gebruiken alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ontdek de voordelen: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Boxmeer in Nederland aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos staat vaak meer info over de voedingswaarden en toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Als eerste is dit natuurlijk veel groente. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, gerechten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. Zoals Lasagna bolognese en Gestoofde lamsschouder.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 35 minuten op 100 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan zet je gewoon de magnetron aan. Opwarmen gaat in zo’n 5 tot 10 minuten op 550 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Boxmeer (al voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Boxmeer?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke leverancier heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,80. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (om en nabij de €5,95. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,40) en dessert (vanaf €1,50).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Boxmeer. Denk dan aan cateringbedrijven en grote keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tenslotte hebben we nog de zorgverleners en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Boxmeer?
Door middel van www.boxmeer.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop zijn er landelijk regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Sambeek
 • Beugen
 • Vortum-Mullem
 • Groeningen
 • Overloon
 • Holthees
 • Maashees
 • Vierlingsbeek
 • Rijkevoort
 • Oeffelt