Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Bunschoten-Spakenburg

Op zoek naar leveranciers van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Bunschoten-Spakenburg? Hieronder vind je relevante info. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging werkt, en wie er gebruik van kan maken. Ook leggen we alles uit over de aanwezige maaltijd-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook leveranciers vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en het staat binnen mum van tijd op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst de meestgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioUtrecht
GemeenteBunschoten
PlaatsBunschoten-Spakenburg
Postcode3751
Website gemeentewww.bunschoten.nl
maaltijden-aan-huis-bunschoten-spakenburg

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Bunschoten-Spakenburg?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een smakelijke kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en jij bespaart veel tijd in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Denk dan aan gerechten als: Kippenbout, Bonne femme of Kip in kerriesaus, doperwten, rijst. In de volgende paragraaf check je verschillende groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Ouderen: 75-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De gerechten zitten vol groenten, bevatten weinig e-nummers of zout en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers is gezond eten een uitkomst. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor vrijwel ieder dieet worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, en natriumarm, vegetarisch, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Op deze manier blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. School, een drukke baan en sport/muziek moeten gecombineerd worden. Boodschappen doen en koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: School, werken, hobbies en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere dag boodschappen doen en koken kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Bunschoten-Spakenburg

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Bunschoten-Spakenburg dan bestaan er drie varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Let goed op de verschillen in hoe groot het aanbod is, prijzen, kwaliteit en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Doorgaans per box van 6 gerechten bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Een uitkomst op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-bunschoten-spakenburg

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

Hierna bekijk je een lijst met erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Bunschoten-Spakenburg. Per bedrijf bieden we specificaties zoals aanbod en budget. Klik op de button van een leverancier voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bezorgservices van opwarmmaaltijden

Hieronder bekijk je een overzicht met lokaal georiënteerde instanties. Onder andere welzijnsorganisaties, slagerijen, zorginstellingen, cateraars, supermarkten. Op dit platform vind je ook organisaties in Maartensdijk, Lage Vuursche en Bosch en Duin.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Maaltijdservice Piepers & PepersStationsplein 66 A3743 KMBaarn
Welzijn BarneveldWilhelminastraat 123771 ARBarneveld
Keurslager JoostenLangstraat 463771 BGBarneveld
Stichting Welzijn Ouderen SoestMolenstraat 8c3764 TGSoest
Keurslagerij de GraafBroerswetering 43752 AMBunschoten-Spakenburg
Amaris – SchoonoordTromplaan 353742 ABBaarn
Restaurant Het DalzichtDalplein 23762 BPSoest
Slagerij MatthijssenLaanstraat 102A3743 BHBaarn
Slagerij PouwSoesterbergsestraat 553768 EBSoest
De HavenOp de Ree 1613752 GMBunschoten
Tabel met regionale bezorgservices van bezorgmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Bunschoten-Spakenburg bezorgen

Zakelijke instellingen hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Bijgaand behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als onderneming wil je natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel maken zij hiervoor afspraken met bekende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Bunschoten-Spakenburg. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kun je tips en info aanvragen voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen daardoor een verse en gezonde maaltijd nuttigen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Bunschoten-Spakenburg zich aan moeten houden. Altijd zo’n 150 gram groente, natriumarm, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en voldoende eiwitten. Op de omdoos staat vaak meer info over de voedingswaarden en toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En ter afsluiting heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Onder andere Varkensvlees in red porksaus, mihoen goreng & Flensjes met fruit.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst het gerecht ongeveer 25 – 40 minuten op 110 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Bunschoten-Spakenburg (opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Bunschoten-Spakenburg?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,50. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (vanaf €5,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je een complete maaltijd? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,50) en/of een toetje na (vanaf €1,30).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Bunschoten-Spakenburg. Onder andere grootschalige keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Bunschoten?
Aan de hand van www.bunschoten.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Tevens zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst uw huidige inkomen en uw spaargeld.