Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Bunschoten

Wilt u graag lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Bunschoten? Via onze site verstrekken we tips en adviezen. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Eveneens gaan we dieper in op de diverse gerecht-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan organisaties vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioUtrecht
GemeenteBunschoten
PlaatsBunschoten
Postcode3752
Website gemeentewww.bunschoten.nl
maaltijden-aan-huis-bunschoten

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Bunschoten?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Stamppot met snijbonen, spekjes, rund.gehaktb. en/of Aspergesoep met zalm. In onderstaand blok tref je diverse groepen mensen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: 75-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om gewicht te verliezen. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor vrijwel ieder dieet zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aanzoutarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij, en diabetes, natriumarm, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Jonge gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken is dan soms even teveel gevraagd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Afgestudeerden: School, werken, sport en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol met groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Bunschoten

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Bunschoten dan zijn er in feite 3 varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke vorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met aanbod, kosten, houdbaarheid en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Gewoonlijk 2 of 3 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch in situatie waarbij het koken niet meer gaat en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-bunschoten

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

Hierna bekijk je een verzameling populaire organisaties voor tafeltje dekje in Bunschoten. Per aanbieder verstrekken we details als assortiment en de prijzen. Tik op de knop van een instantie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van kant-en-klaar maaltijden

In de tabel hierna bieden we een weergave van lokale maaltijdservices. Bijvoorbeeld slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, stichtingen. Elders op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Bunnik, Baarn en De Ronde Venen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij de GraafBroerswetering 43752 AMBunschoten-Spakenburg
Keurslager JoostenLangstraat 463771 BGBarneveld
Welzijn BarneveldNieuwe Markt 63771 CBBarneveld
Slagerij PouwSoesterbergsestraat 553768 EBSoest
De HavenOp de Ree 1613752 GMBunschoten
Slagerij MatthijssenLaanstraat 102A3743 BHBaarn
Stichting Welzijn Ouderen SoestMolenstraat 8c3764 TGSoest
Maaltijdservice Piepers & PepersStationsplein 66 A3743 KMBaarn
Welzijn BarneveldWilhelminastraat 123771 ARBarneveld
Restaurant Het DalzichtDalplein 23762 BPSoest
Database met kleinschalige maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Bunschoten bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Bijgaand lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentra (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met bekende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Bunschoten. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Veel thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kun je in contact komen met leveranciers voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht moeiteloos op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Bunschoten aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je informatie over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van oer-Hollandse gerechten, recepten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Onder andere Kipfilet in roomsaus of Macaroni met kaas.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit kan in ongeveer 25 – 40 minuten op 125 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 tot 12 minuten op 500 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Bunschoten (opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Bunschoten?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel divers. Elke leverancier heeft weer andere prijzen. Met name het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,70. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €6,45. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,35) en dessert (vanaf €1,15).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Bunschoten. Denk dan aan cateringbedrijven en grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tevens kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Bunschoten?
Op www.bunschoten.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Verder zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk die gebaseerd zijn op de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Eemdijk
 • Bunschoten-Spakenburg