Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Eemdijk

Meer weten over lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Eemdijk? Hieronder lees je tips en adviezen. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij bespreken we de actuele gerecht-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar aanbieders vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioUtrecht
GemeenteBunschoten
PlaatsEemdijk
Postcode3754
Website gemeentewww.bunschoten.nl
maaltijden-aan-huis-eemdijk

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Eemdijk?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een verse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Selecteer bijvoorbeeld: Spek pannenkoek of Kipstukjes in mosterdsaus. In onderstaand blok bekijk je verschillende groepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze kant-en-klaar producten zijn super gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 75-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor veel diëten en allergieën zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, gemalen, en diabetes, vetarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die service blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Een baan, sport en studie vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken lukt dan niet altijd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: Studeren, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Eemdijk

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Eemdijk dan heb je feitelijk drie opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort kent zijn eigen karakter en voordelen. Let goed op de verschillen in aanbod, prijzen, smaak en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Gewoonlijk wekelijks of om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal op het moment dat het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-eemdijk

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In de tabel hierna bieden we een verzameling erkende leveranciers van tafeltje dekje in Eemdijk. Per aanbieder bekijk je relevante zaken zoals het actuele aanbod en een prijsindicatie. Kies een instelling voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instellingen voor senioren maaltijden

Hierna doorzoek je eenvoudig een lijst met lokale maaltijdservices. Voorbeelden zijn slagerijen, supermarkten, stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Hollandsche Rading, Bunschoten-Spakenburg en Groenekan.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De HavenOp de Ree 1613752 GMBunschoten
Welzijn BarneveldNieuwe Markt 63771 CBBarneveld
Restaurant de MeentJohan de Wittlaan 123771 HPBarneveld
Welzijn BarneveldWilhelminastraat 123771 ARBarneveld
Restaurant Het DalzichtDalplein 23762 BPSoest
Maaltijdservice Piepers & PepersStationsplein 66 A3743 KMBaarn
Slagerij PouwSoesterbergsestraat 553768 EBSoest
Keurslagerij de GraafBroerswetering 43752 AMBunschoten-Spakenburg
Keurslager JoostenLangstraat 463771 BGBarneveld
Stichting Welzijn Ouderen SoestMolenstraat 8c3764 TGSoest
Database met regionale bezorgservices van magnetronmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Eemdijk bezorgen

Bedrijven en organiisaties hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In dit soort situaties wil je graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgorganisaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal maken zij hiervoor afspraken met bekende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Eemdijk. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd nemen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Eemdijk in de regel aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), zoutbeperkt, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Ten eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire inspiratie. Onder andere Kippenpoot met doperwtjes wortel of Parijse worteltjes.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer een half uur op 100 – 120 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Eemdijk (reeds verwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Eemdijk?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren lopen flink uiteen. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn uitwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €5,85. Voor een tafeltje dekje maaltijd moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je meer luxe? Kies dan ook een soep (vanaf €1,65) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,20).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Verder heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Eemdijk. Onder andere grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Ten derde onderscheiden we nog zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Bunschoten?
Aan de hand van www.bunschoten.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.