Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Buren

Meer weten over lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Buren? Hieronder verstrekken we alles wat je moet weten. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Tevens leggen we alles uit over de diverse gerecht-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan organisaties vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Wil je nog meer weten? Check dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGelderland
GemeenteBuren
PlaatsBuren
Postcode4021
Website gemeentewww.buren.nl
maaltijden-aan-huis-buren

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Buren?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Vegetarische boerengehaktschotel en gele rijst & Pasta carbonara. In onderstaand blok lees je informatie over voorbeelden van doelgroepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze kant-en-klaar producten zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en kan men eenvoudig opwarmen. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor elke dieetwens of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Typische voorbeelden zijn gemalen, zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, en natriumarm, vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, hobbies en vrienden moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan soms even teveel gevraagd. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Afgestudeerden: School, werken, hobbies en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Buren

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Buren dan zijn er in feite 3 keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: hoe groot het aanbod is, kosten, smaak en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. In de regel per 6 of 12 stuks afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeer geschikt indien u niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-buren

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna verstrekken we een opsomming van landelijke organisaties voor tafeltje dekje in Buren. Per leverancier doorzoek je eenvoudig specificaties zoals het type maaltijden en de kosten. Klik op een bedrijf voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale organisaties van bezorgmaaltijden

In de tabel hierna check je een lijst met lokale maaltijdvoorzieningen. Dat zijn bijv. cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, stichtingen. Elders op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Tiel, Culemborg en Wijk bij Duurstede.

LeverancierAdresPostcodePlaats
PrivaZorgTielsestraat 6A4021 HCMaurik
Keurslagerij BurggraafZandstraat 64101 EGCulemborg
Restaurant BeatrixBeatrixstraat 204101 HKCulemborg
Stichting Welzijns Activiteiten Neder-BetuweVuurdoornstraat 24043 NSOpheusden
De ValentijnSaffatinstraat 844021 HNMaurik
Slagerij KnobboutNieuwe Tielseweg 1754006 BHTiel
Keurslager BorSwaenenstate 2a4043 KEOpheusden
Keurslager NotenboomKamperfoelie 124007 TLTiel
Restaurant ElimBartus van de Walstraat 24051 AKNeder-Betuwe
BlommelandBlommeland 104033JLLienden
Overzicht met gemeentelijke instellingen van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Buren bezorgen

Kantoren en bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgcentrums (woonlocaties en dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze een overeenkomst met grote bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Buren. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen dan een smaakvolle en gezonde maaltijd nuttigen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het zelf: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Buren specifiek aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, max. 100 gram aan vlees of vis en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Ten eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Er is keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Stamppot vergeten groente met rundersaucijs & Gepaneerde varkensschnitzel.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer een half uur op 100 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 4 tot 8 minuten op 600 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Buren (verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Buren?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices variëren nogal. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm zie je terug in de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €6,45. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je meer luxe? Kies dan ook een soep (vanaf €1,50) en/of een toetje na (vanaf €1,10).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ook heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Buren. We hebben het dan over cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tevens kun je soms ook terecht bij zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Buren?
Via de info op www.buren.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Tevens zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Buurmalsen
 • Ravenswaaij
 • Erichem
 • Asch
 • Beusichem
 • Zoelmond
 • Lienden
 • Ommeren
 • Ingen
 • Eck en Wiel
 • Rijswijk
 • Maurik
 • Zoelen