Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Budel-Schoot

Meer weten over lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Budel-Schoot? Via onze site tref je alle belangrijke aspecten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor wie het geschikt is. Ook bespreken we de actuele type gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook voorzieningen vergelijken. Tenslotte kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Wil je nog meer weten? Scroll dan eerst naar beneden naar de meestgestelde vragen. Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
PlaatsBudel-Schoot
Postcode6023
Website gemeentewww.cranendonck.nl
maaltijden-aan-huis-budel-schoot

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Budel-Schoot?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en heb je geen grote keuken nodig. Het wordt steeds populairder. U kunt bijv. denkena aan: Nasi babi pangang of Zalmfilet in botersaus. In onderstaande tekst vind je allerlei soorten groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor bejaarden zijn voedzame gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan zoutarm, gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, en natriumarm, vegetarisch, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten is er minder directe zorg noodzakelijk. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Gezinnen met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is simpelweg niet elke avond mogelijk. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Alleenstaanden: School, werken, muziek en familie en vrienden: we hebben het erg druk. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met verse ingrediënten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Budel-Schoot

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Budel-Schoot dan heb je 3 varianten: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. We vertellen je hieronder meer over assortiment, kosten, houdbaarheid en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Meestal 2 of 3 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. De oplossing op het moment dat u geen keuken heeft en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-budel-schoot

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema tref je een verzameling grote aanbieders van tafeltje dekje in Budel-Schoot. Per bedrijf bekijk je details als het soort gerechten dat ze aanbieden en een prijsindicatie. Selecteer een bedrijf voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale instanties van kant-en-klaar maaltijden

In onderstaand schema verstrekken we een verzameling gemeentelijke instellingen. Dit kunnen zijn supermarkten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, slagerijen, stichtingen. Op dit portaal vind je ook aanbieders in Thorn, Budel en Ittervoort.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Zorgcentrum MariënburghtGraafschap Hornelaan 26021 XLBudel
Stichting Tafeltje-Dek-JePopulierenstraat 86031 XSNederweert
Ut OpsjupperkePrinses Beatrixstraat 156039 CGStramproy
Gasterij De OntmoetingBrugske 166031 BLNederweert
Zorgcentrum Marishoft Hagelkruis 1A6026 BAMaarheeze
Keurslager van RooijNieuwstraat 306021 HSBudel
SPAR MaaltijdservicePastoor Thijssenlaan 1a6029 RLSterksel
ZuidZorg WijkzorgDe Dam 16021 KMBudel
Fer Roost Warme MaaltijdserviceBredeweg 826031 CMNederweert
BuurtzorgSterkselseweg 20 A6026 EBMaarheeze
Overzicht met lokaal georiënteerde maaltijdservices van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Budel-Schoot bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In onderstaand blok sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze afspraken gemaakt met bekende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Budel-Schoot. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je advies inwinnen over het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een lekkere en voedzame maaltijd nuttigen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Budel-Schoot in Nederland aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, natriumarm, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En natuurlijk heb je vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Er is keuze uit typische Hollandse recepten, verse gerechten met seizoensproducten en bijzondere recepten. Denk aan Lekkerbekje remouladesaus sperziebonen puree of Gestoofde lamsschouder.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 20 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 – 10 minuten op 500 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Budel-Schoot (voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Budel-Schoot?
De prijzen van de gerechten zijn heel divers. Elke bezorgdienst heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,55. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (rond de €6,55. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,50) en/of een toetje na (vanaf €1,40).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Budel-Schoot. Het betreft grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tevens hebben we nog de zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Cranendonck?
Op de website www.cranendonck.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarbij zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.