Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Losdorp

Op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Losdorp? Via onze site vind je een uitgebreide beschrijving. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook gaan we verder in op de beschikbare gerechten opties. Snel bestellen? Je kunt hier ook bedrijven vergelijken. Daarbij kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De smaak is echt prima en het staat binnen mum van tijd op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGroningen
GemeenteDelfzijl
PlaatsLosdorp
Postcode9907
Website gemeentewww.delfzijl.nl
maaltijden-aan-huis-losdorp

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk actuele aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Losdorp?

Ben jij geen goede kok? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een gezonde kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Populair zijn bijvoorbeeld: Gestoofde lamsschouder & Gegrilde kippenpoot. Hieronder vind je heel uiteenlopende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren: 75-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Met behulp van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten van belang. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, en vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies en vrienden moeten gecombineerd worden. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Starters: Werk, sport en vrienden: we hebben het erg druk. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is vaak nog erg gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Losdorp

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Losdorp dan heb je drie keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. We vertellen je hieronder meer over aantal maaltijden, onkosten, bewaaradviezen en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je bewaart het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Normaal 2 of 3 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Een uitkomst wanneer u zelf niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-losdorp

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel verstrekken we een opsomming van bekende organisaties voor tafeltje dekje in Losdorp. Per instantie bieden we informatie als het soort gerechten dat ze aanbieden en het tarief. Klik op de knop van een instantie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde aanbieders van senioren maaltijden

In de volgende tabel bieden we een overzicht met lokale bezorgservices. Bijvoorbeeld supermarkten, cateraars, welzijnsorganisaties, stichtingen, zorginstellingen. Op deze site vind je ook aanbieders in Krewerd, Bierum en Feerwerd.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
Opsomming met plaatselijke maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Losdorp bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als het personeel ‘s avond overwerkt. In dit soort situaties wil je graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentrums (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met populaire bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Losdorp. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je informeren naar de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een gezonde en voedzame maaltijd nuttigen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ontdek de voordelen: voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Losdorp normaliter aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, zoutbeperkt, zo veel mogelijk met volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je de voedingswaarden en toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire inspiratie. Bijv. Stoofpotje rundvlees & Zuurkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit doe je in circa een half uur op 120 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 tot 10 minuten op 550 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Losdorp (al voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Losdorp?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke leverancier heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd zie je terug in de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,85. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €5,95. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,35) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,40).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Losdorp. Het betreft professionele keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tevens hebben we nog de (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Delfzijl?
Via de uitleg op www.delfzijl.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij zijn er landelijk regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.