Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Termunterzijl

Bent u op zoek naar lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Termunterzijl? Op deze pagina verstrekken we tips en adviezen. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij bespreken we de huidige soorten gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook organisaties vergelijken. Daarbij kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima er er zijn tientallen verschillende gerechten. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar de veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGroningen
GemeenteDelfzijl
PlaatsTermunterzijl
Postcode9948
Website gemeentewww.delfzijl.nl
maaltijden-aan-huis-termunterzijl

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Termunterzijl?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Populair zijn bijvoorbeeld: Varkenshaasje in pepersaus of Groenteburger, prei, aardappelen. In onderstaand blok benoemen we allerlei soorten groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten zitten vol groenten, worden vers bereid zonder veel e-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, glutenvrij, gemalen, lactosevrij, en vetarm, diabetes, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Op deze manier is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies en vrienden vereisen een goede planning. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, school, muziek en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Zorgen voor gezond eten lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Termunterzijl

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Termunterzijl dan zijn er 3 opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijdvorm heeft zowel voor- als nadelen. Let goed op de verschillen in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijs, bewaaradviezen en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Na bezorging zet je het in de vriezer. Vaak per 6 of 12 stuks op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeker praktisch in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-termunterzijl

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel verstrekken we een weergave van grote aanbieders van tafeltje dekje in Termunterzijl. Per aanbieder check je uitleg over het type maaltijden en de prijzen. Klik op de button van een bedrijf voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van opwarmmaaltijden

In het schema hieronder verstrekken we een verzameling plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Dat zijn bijv. zorginstellingen, stichtingen, supermarkten, cateraars, welzijnsorganisaties. Op dit portaal vind je ook aanbieders in Wagenborgen, Termunten en Nieuw Scheemda.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
Tabel met kleinschalige maaltijdservices van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Termunterzijl bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (o.a. woongroepen en dagbestedingen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter maken zij hiervoor afspraken met populaire bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Termunterzijl. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Diverse thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: dagverse gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Termunterzijl normaliter aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt genieten van 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld Beef teriyaki, Tjap tjoy, Gele rijst & Thaise gestoofde vis, soja en chinese bami.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 100 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kan je ook de magnetron gebruiken. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Termunterzijl (opgewarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Termunterzijl?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices variëren nogal. Elke maaltijdbezorger hanteert zijn eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,75. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €5,95. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,30) en dessert (vanaf €1,25).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Termunterzijl. Het betreft grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Als laatste zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Delfzijl?
Via de uitleg op www.delfzijl.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.