Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Maria Hoop

Heeft u belangstelling voor verse maaltijden aan huis voor ouderen in Maria Hoop? Aan de hand van deze site bieden we meer informatie. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Daarbij leggen we alles uit over de actuele maaltijd-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Daarbij kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en er is heel veel variatie in het aanbod. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioLimburg
GemeenteEcht-Susteren
PlaatsMaria Hoop
Postcode6105
Website gemeentewww.echt-susteren.nl
maaltijden-aan-huis-maria-hoop

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk alle aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Maria Hoop?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een gezonde kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. U kunt bijv. denkena aan: Gestoofde spitskool of Kippenbout in jus. In onderstaande tekst check je verschillende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Ouderen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze gerechten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de hersenen gezond te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan zoutarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij, en diabetes, vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel gemak.
 • Families met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Studie, werk en hobby’s vragen veel van onze tijd. Even snel een maaltijd maken schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, school, de sportschool en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere avond voor jezelf koken lukt vaak gewoon niet. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Maria Hoop

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Maria Hoop dan heb je feitelijk drie opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De maaltijden verschillen als het gaat om de breedte van het assortiment, budget, houdbaarheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je bewaart het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Gewoonlijk elke 2 weken aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Ideaal indien u geen keuken heeft of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-maria-hoop

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hierna verstrekken we een lijst met professionele aanbieders van tafeltje dekje in Maria Hoop. Per instantie bekijk je specificaties zoals assortiment en het tarief. Tik op de knop van een instantie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale instellingen voor opwarmmaaltijden

Hieronder tref je een opsomming van gemeentelijke organisaties. Dat kunnen o.a. zijn: slagerijen, stichtingen, cateraars, zorginstellingen, supermarkten. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook leveranciers in Beegden, Koningsbosch en Grathem.

LeverancierAdresPostcodePlaats
VleugelzorgHoogveldsweg 286102 CBEcht
Keurslager van MontfortRomeinenstraat 86132 GNSittard
BuurtzorgDaalstraat 1a6165 THGeleen
Keurslager VinkSteenweg 186131 BESittard
BuurtzorgStationsstraat 916114 GBSusteren
Woonzorgcentrum St. CharlesOp de Bos 26093 NCHeythuysen
Keurslager HoltrustAan de Greune Paol 496127 BHGrevenbicht
SPAR SyncoDorpstraat 916095 AGBaexem
BuurtzorgWilhelminastraat 216131 KLSittard
Traiteur DohmenGeentstraat 706121 ZCBorne
Schema met gemeentelijke leveranciers van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Maria Hoop bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren en fabrieken laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgorganisaties (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In veel gevallen zijn daarvoor afspraken gemaakt met professionele bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Maria Hoop. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een gezonde en voedzame maaltijd nemen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Maria Hoop de basis aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), zoutbeperkt, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos staat vaak meer info over de voedingswaarden en toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Als eerste zijn er de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit Hollandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Onder andere Stamppot boerenkool met een varkenssaucijs of Kip in roomsaus.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 110 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Maria Hoop (al opgewarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Maria Hoop?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke service heeft weer andere prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,50. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €6,25. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,30) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,20).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Maria Hoop. Dat zijn bijvoorbeeld speciaal ingerichte keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tevens hebben we nog de zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Echt-Susteren?
Via de info op www.echt-susteren.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en/of het vermogen.