Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Echt-Susteren

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Echt-Susteren? Middels onze site lees je alles wat je moet weten. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Tevens bespreken we de verschillende type gerechten. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar bedrijven vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioLimburg
GemeenteEcht-Susteren
PlaatsEcht-Susteren
Postcode6101
Website gemeentewww.echt-susteren.nl
maaltijden-aan-huis-echt-susteren

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Echt-Susteren?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een dagelijkse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Stamppot boerenkool met een varkenssaucijs en/of Kipsaté, atjar, sambalboontjes en nasi. In onderstaande tekst benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: 75-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De maaltijden zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om het geheugen op peil te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, zoutarm, en vetarm, koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Op deze manier hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een verse maaltijd op tafel zetten is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Jongvolwassenen: School, werken, de fitness en familie en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Echt-Susteren

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Echt-Susteren dan heb je feitelijk 3 opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk type heeft positieven en negatieven kanten. Hieronder lees je meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, tarieven, kwaliteit en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Dikwijls elke week 1 keer op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. De oplossing in situatie waarbij u niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-echt-susteren

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hierna bekijk je een weergave van populaire bedrijven voor tafeltje dekje in Echt-Susteren. Per leverancier doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals aantal maaltijden en vanafprijs. Klik op de button van een bezorgservice voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bezorgservices van senioren maaltijden

In de volgende tabel tref je een database met lokale bezorgservices. Voorbeelden zijn zorginstellingen, stichtingen, supermarkten, cateraars, welzijnsorganisaties. Elders op deze website vind je ook organisaties in Roermond, Leudal en Cranendonck.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR SyncoDorpstraat 916095 AGBaexem
BuurtzorgWilhelminastraat 216131 KLSittard
Keurslager van MontfortRomeinenstraat 86132 GNSittard
Keurslager HoltrustAan de Greune Paol 496127 BHGrevenbicht
VleugelzorgHoogveldsweg 286102 CBEcht
Proteion – De KreppelCatharina Daemenstraat 16093 KEHeythuysen
Traiteur DohmenGeentstraat 706121 ZCBorne
Woonzorgcentrum St. CharlesOp de Bos 26093 NCHeythuysen
Keurslager VinkSteenweg 186131 BESittard
BuurtzorgStationsstraat 916114 GBSusteren
Weergave met lokaal georiënteerde maaltijdservices van thuismaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Echt-Susteren bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Bijgaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Organisaties kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf wil je dan natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (woonlocaties en dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls is dit contractueel geregeld met landelijke aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Echt-Susteren. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • De grotere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen dan een verse en gezonde maaltijd gebruiken wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Echt-Susteren in Nederland aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je vaak een tabel met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 onderdelen. In de basis hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Er is keuze uit 100% Hollandse kost, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire inspiratie. Bijv. Penne pesto, kip, groene groenten & Kick Through Spaghetti.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer 35 minuten op 120 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Opwarmen gaat in zo’n 5 tot 10 minuten op 550 – 800 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Echt-Susteren (reeds verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Echt-Susteren?
De prijzen van de verschillende maaltijden liggen ver uit elkaar. Elke service heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €6,55. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook een soep (vanaf €1,60) en nagerecht (vanaf €0,95).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Echt-Susteren. Onder andere speciaal ingerichte keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ten derde is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Echt-Susteren?
Op www.echt-susteren.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Nieuwstadt
 • Roosteren
 • Susteren
 • Sint Joost
 • Maria Hoop
 • Koningsbosch
 • Echt