Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Roosteren

Interesse in (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Roosteren? Aan de hand van deze site tref je relevante info. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor wie het geschikt is. Evenzeer gaan we dieper in op de verschillende soorten maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook leveranciers vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en het staat binnen mum van tijd op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar de meestgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioLimburg
GemeenteEcht-Susteren
PlaatsRoosteren
Postcode6116
Website gemeentewww.echt-susteren.nl
maaltijden-aan-huis-roosteren

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Roosteren?

Vind jij koken niet leuk? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het wordt steeds populairder. U kunt denken aan maaltijden als: Pannenkoekenschotel en Lekkerbekje remouladesaus sperziebonen puree. Hieronder bekijk je enkele voorbeelden van groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Senioren krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze gerechten bevatten belangrijk voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor senioren is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor vrijwel ieder dieet zijn er wel oplossing te vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, lactosevrij, glutenvrij, eiwitrijk, en vegetarisch, vetarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten gecombineerd worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: Een drukke baan, sport en afspraken met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Zorgen voor gezond eten schiet er dan wel eens bij in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Roosteren

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Roosteren dan heb je feitelijk 3 opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om aanbod, prijzen, herkomst producten en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Meestal elke 2 weken aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Ideaal in situatie waarbij u niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-roosteren

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een opsomming van erkende organisaties voor tafeltje dekje in Roosteren. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig informatie als het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Tik op de knop van een instantie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale instanties van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna bieden we een database met gemeentelijke instellingen. Bijvoorbeeld supermarkten, cateraars, zorginstellingen, stichtingen, slagerijen. Op deze website vind je ook aanbieders in Ohé en Laak, Susteren en Maria Hoop.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgStationsstraat 916114 GBSusteren
BuurtzorgDaalstraat 1a6165 THGeleen
Keurslagerij LeclerqPieterstraat 76166 ANGeleen
BuurtzorgWilhelminastraat 216131 KLSittard
Traiteur DohmenGeentstraat 706121 ZCBorne
SPAR SyncoDorpstraat 916095 AGBaexem
Keurslager VinkSteenweg 186131 BESittard
VleugelzorgHoogveldsweg 286102 CBEcht
Keurslager van MontfortRomeinenstraat 86132 GNSittard
Keurslager HoltrustAan de Greune Paol 496127 BHGrevenbicht
Database met plaatselijke bezorgservices van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Roosteren bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hieronder vind je een aantal voorbeelden .

 • Organisaties laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook veel zorginstellingen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter is dit contractueel geregeld met landelijke leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Roosteren. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je advies inwinnen over het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen een verse en gezonde maaltijd gebruiken voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Roosteren normaliter aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis zijn er de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Er is keuze uit 100% Hollandse kost, verse seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Bijv. Stamppot andijvie met Twentse gehaktbal & Kip piri piri, gebakken wedges, wokgroenten.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 20 minuten op 125 graden in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 5 tot 10 minuten op 600 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Roosteren (warm).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Roosteren?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. Met name het type gerecht heeft effect op de kosten. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,60. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (rond de €5,95. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,45) en toetje (vanaf €1,40).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Verder kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Roosteren. Het betreft grootschalige keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tenslotte bestaan er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Echt-Susteren?
Door middel van www.echt-susteren.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.