Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis De Klomp

Zoekt u aanbieders van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in De Klomp? Middels onze site vind je alles wat je moet weten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en wie er gebruik van kan maken. Evenzeer behandelen we ook de verschillende type gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Ze smaken ontzettend goed en er is heel veel variatie in het aanbod. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Probeer dan eerst te zoeken binnen onze paragraaf met vragen & antwoorden. Liever direct bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteEde
PlaatsDe Klomp
Postcode6745
Website gemeentewww.ede.nl
maaltijden-aan-huis-de-klomp

Genieten van maaltijden aan huis?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in De Klomp?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een dagelijkse kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Denk dan aan gerechten als: Babi pangang of Heldere boerengroentesoep. In het gedeelte hierna check je verschillende groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren: 70-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Dankzij speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze producten zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, en vetarm, natriumarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, feestjes en hobbies hebben een grote impact op onze agenda. Een verse maaltijd op tafel zetten kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: Werk, de fitness en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice De Klomp

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in De Klomp dan heb je eigenlijk 3 varianten: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Zo verschillen de op het gebied van: hoe groot het aanbod is, prijzen, smaak en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je bewaart het in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Meestal per 6 of 12 stuks bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Erg handig wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-de-klomp

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In het volgende schema check je een overzicht met landelijke organisaties voor tafeltje dekje in De Klomp. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig uitleg over het soort gerechten dat ze aanbieden en budget. Tik op de knop van een instantie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instellingen voor opwarmmaaltijden

Hierna doorzoek je eenvoudig een database met lokaal georiënteerde instellingen. Dat kunnen o.a. zijn: stichtingen, cateraars, slagerijen, supermarkten, welzijnsorganisaties. Elders op deze website vind je ook aanbieders in Wekerom, Ederveen en Otterlo.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Opella – De VeenderijVeldjesgraaf 476744 VDEderveen
Zilverzorg MaaltijdenVelperweg 176824 BCArnhem
Insula Dei Hunze KohlmannVelperweg 1396824 HKArnhem
Stichting Welzijn Ouderen ArnhemKazerneplein 26822 ETArnhem
Keurslagerij De HaasKoningstraat 46811 DEArnhem
Slagerij van RooijenDorpsstraat 1226741 ANLunteren
Keurslagerij de HaasBeethovenlaan 686815 BMArnhem
BuurtzorgBarneveldseweg 11 I6741 LHLunteren
Samen Thuis MaaltijdserviceGeitenkamp 456823 HDArnhem
Insula Dei Hunze KohlmannBeeklaan 406811 DWArnhem
Database met lokaal georiënteerde bezorgservices van bezorgmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in De Klomp bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Verderop behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. Als onderneming wil je natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter is dit contractueel geregeld met landelijke organisaties voor kant-en-klare maaltijden in De Klomp. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je afspraken maken voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Soms bieden zij ook ondersteuning bij het toedienen van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen dan een gezonde en voedzame maaltijd nuttigen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan voorheen. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in De Klomp zich aan moeten houden. Tussen de 175 en 200 gram groente, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Om te beginnen is dit natuurlijk veel groente. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire inspiratie. Bijv. Kip kerrie ananas met risotto en Gegrilde paprika.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Optie 1 is ongeveer een half uur op 100 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 12 minuten op 600 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in De Klomp (al opgewarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in De Klomp?
De prijzen van de gerechten liggen ver uit elkaar. Elke service werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,85. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (gemiddeld €6,10. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,35) en nagerecht (vanaf €1,40).

Welk type leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Allereerst heb je supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in De Klomp. Het gaat hier om cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Als laatste hebben we nog de zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Ede?
Door middel van www.ede.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarnaast zijn er landelijk regelingen vanuit de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.