Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Ede

Bent u op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Ede? Aan de hand van deze site vind je aanvullende details. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor wie het geschikt is. Tevens leggen we alles uit over de huidige maaltijd-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje aanbieders vergelijken. Als laatste kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. De smaak is echt prima en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Zijn er onduidelijkheden? Bekijk dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteEde
PlaatsEde
Postcode6711
Website gemeentewww.ede.nl
maaltijden-aan-huis-ede

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk interessante aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Ede?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smakelijke kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Populair zijn bijvoorbeeld: Macaroni in tomatensaus, ham, kaas en Babi pangang met atjar ananas en nasi goreng. In onderstaande tekst lees je informatie over heel uiteenlopende groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: 75-plussers bestellen dikwijls thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de hersenen te beschermen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, en koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies en vrienden moeten gecombineerd worden. Een verse maaltijd op tafel zetten schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Starters: School, werken, hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Ede

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ede dan heb je eigenlijk 3 opties: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke type maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. Hieronder lees je meer over hoe groot het aanbod is, kosten, kwaliteit en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Doorgaans wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Ideaal op het moment dat u zelf niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-ede

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het volgende schema tref je een database met landelijke organisaties voor tafeltje dekje in Ede. Per bedrijf verstrekken we details als het huidige assortiment en het tarief. Selecteer een aanbieder voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden

In het schema hieronder bieden we een verzameling lokaal georiënteerde instanties. Dat kunnen o.a. zijn: supermarkten, stichtingen, slagerijen, zorginstellingen, cateraars. Op dit portaal vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Overbetuwe, Wageningen en Druten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant BethaniëPlatteelhof 36711 JKEde
BuurtzorgDoornlaan 16717 BNEde
De4ZussenZandlaan 296717 LNEde
Keurslagerij De HaasStadspoort 346716 RHEde
Keurslager JongenotterRozenplein 456713 ENEde
SPAR MaaltijdserviceBrinkmanlaan 96708 RRWageningen
Opella – Thuiszorg OpellaGalvanistraat 76716 AEEde
Maaltijdservice OpellaPostbus 6776710 BREde
Het Gulle GebaarWilly Brandtlaan 406716 RKEde
Maaltijdservice MaanderzandLouise Henriëttelaan 176713 MGEde
Opsomming met kleinschalige aanbieders van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Ede bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook veel zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen hebben ze een overeenkomst met professionele leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Ede. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je advies inwinnen over het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen zo een gezonde en voedzame maaltijd nuttigen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Ede specifiek aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Om te beginnen een ruime portie groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Denk aan Varkenssteak in jus & Daging rendang, Atjar tjampoer, Bami goreng.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 35 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 4 tot 8 minuten op 550 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Ede (opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Ede?
De prijzen van de verschillende maaltijden variëren nogal. Elke service heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €6,55. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,45) en desserts (vanaf €1,10).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Ede. Dit zijn vaak grootschalige keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tevens onderscheiden we nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Ede?
Via de uitleg op www.ede.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Verder heb je soms ook recht op zorg vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Deelen
 • De Klomp
 • Ederveen
 • Lunteren
 • Wekerom
 • Harskamp
 • Otterlo
 • Bennekom