Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Ederveen

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Ederveen? Hieronder verstrekken we relevante info. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Evenzeer vertellen we meer over de huidige gerecht-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en er is heel veel variatie in het aanbod. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen onze paragraaf met vragen & antwoorden. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGelderland
GemeenteEde
PlaatsEderveen
Postcode6744
Website gemeentewww.ede.nl
maaltijden-aan-huis-ederveen

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Ederveen?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Wisselmenu Aspergesoep met zalm en Thais gestoofde vis, pikante cajun rijst. In onderstaand blok bekijk je verschillende groepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen: 75-plussers bestellen dikwijls thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de hersenen te beschermen. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan gemalen, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, en diabetes, vegetarisch, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Op deze manier blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Een baan, sport en studie vragen veel van onze tijd. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, muziek en afspraken met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is nog gezond ook. Ze zitten vol met groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Ederveen

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ederveen dan heb je drie keuzes: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke maaltijdvorm heeft zowel voor- als nadelen. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, prijzen, smaak en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Doorgaans per 6 of 12 stuks afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Erg handig indien u geen beschikking heeft over een keuken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-ederveen

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In de volgende tabel check je een weergave van populaire leveranciers van tafeltje dekje in Ederveen. Per instantie vind je details als het huidige assortiment en de kosten. Klik op een organisatie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden

Hierna verstrekken we een verzameling gemeentelijke instellingen. Dat zijn bijv. welzijnsorganisaties, zorginstellingen, slagerijen, stichtingen, cateraars. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Harskamp, Lunteren en Bennekom.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Opella – De VeenderijVeldjesgraaf 476744 VDEderveen
Zilverzorg MaaltijdenVelperweg 176824 BCArnhem
Insula Dei Hunze KohlmannVelperweg 1396824 HKArnhem
Stichting Welzijn Ouderen ArnhemKazerneplein 26822 ETArnhem
Keurslagerij De HaasKoningstraat 46811 DEArnhem
Slagerij van RooijenDorpsstraat 1226741 ANLunteren
Keurslagerij de HaasBeethovenlaan 686815 BMArnhem
BuurtzorgBarneveldseweg 11 I6741 LHLunteren
Samen Thuis MaaltijdserviceGeitenkamp 456823 HDArnhem
Insula Dei Hunze KohlmannBeeklaan 406811 DWArnhem
Tabel met lokale leveranciers van opwarmmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Ederveen bezorgen

Kantoren en bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er klanten over de vloer komen. In een dergelijke situatie wil je uiteraard de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorggroepen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter hebben ze een overeenkomst met landelijke keukens voor kant-en-klare maaltijden in Ederveen. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • De grotere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Ederveen aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, zoutbeperkt, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket staat vaak meer info over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Als eerste een ruime portie groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend heb je vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Sucadelapje, sperziebonen, aardappelpuree & Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Ederveen (warm).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Ederveen?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren lopen flink uiteen. Elke maaltijdbezorger werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd zie je terug in de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (zo’n €5,50. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,55) en nagerecht (vanaf €0,90).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Ederveen. Denk dan aan professionele keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Ede?
Op www.ede.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en/of het vermogen.