Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Lunteren

Op zoek naar leveranciers van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Lunteren? Hieronder bekijk je een uitgebreide beschrijving. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Tevens bespreken we de diverse type maaltijden. Je kan ook snel verder gaan naar organisaties vergelijken. Als laatste kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Probeer dan eerst te zoeken binnen de meestgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGelderland
GemeenteEde
PlaatsLunteren
Postcode6741
Website gemeentewww.ede.nl
maaltijden-aan-huis-lunteren

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Lunteren?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een smaakvolle kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Probeer onder andere: Runderstoofpotje met stamppot hutspot of Rode bieten met een speklap en jus. In onderstaand blok benoemen we diverse groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Oudere mensen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De gerechten bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en zijn simpel op te warmen. Voor de oudere doelgroep zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan zoutarm, gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, en vetarm, diabetes, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Een baan, sport en studie vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Afgestudeerden: School, werken, hobbies en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten lukt vaak gewoon niet. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met verse ingrediënten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Lunteren

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Lunteren dan zijn er in feite drie alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in aanbod, budget, herkomst producten en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Dit garandeert de smaak en versheid. Na bezorging zet je het in de vriezer. Vaak 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal indien u zelf niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-lunteren

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In onderstaand schema vind je een verzameling grote leveranciers van tafeltje dekje in Lunteren. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig praktische info zoals aantal maaltijden en budget. Tik op de knop van een bezorgservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor senioren maaltijden

In de volgende tabel vind je een weergave van lokaal georiënteerde instellingen. Dat zijn bijv. zorginstellingen, slagerijen, stichtingen, supermarkten, welzijnsorganisaties. Op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Otterlo, Wekerom en Gendt.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Opella – De HonskampDorpsstraat 256741 AALunteren
Keurslagerij de HaasBeethovenlaan 686815 BMArnhem
Stichting Welzijn Ouderen ArnhemKazerneplein 26822 ETArnhem
Keurslagerij De HaasKoningstraat 46811 DEArnhem
Slagerij van RooijenDorpsstraat 1226741 ANLunteren
Opella – De StolpeEdeseweg 36732 DCHarskamp
Opella – De VeenderijVeldjesgraaf 476744 VDEderveen
BuurtzorgEdeseweg 140 A6733 AJWekerom
Insula Dei Hunze KohlmannBeeklaan 406811 DWArnhem
BuurtzorgBarneveldseweg 11 I6741 LHLunteren
Schema met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Lunteren bezorgen

Kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok behandelen we diverse opties .

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er klanten over de vloer komen. Als onderneming wil je natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentrums (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Lunteren. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen dan een smakelijke en gezonde maaltijd nemen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Lunteren de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis zijn er de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. O.a. Rabarbercompote en Jonge kabeljauw in roomsaus.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit doe je in circa 20 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 tot 10 minuten op 550 – 800 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Lunteren (verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Lunteren?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,55. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (gemiddeld €6,35. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,65) en/of een toetje na (vanaf €1,25).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Lunteren. Dat zijn bijvoorbeeld speciaal ingerichte keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ook zijn er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Ede?
Op www.ede.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.