Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Otterlo

Zoekt u lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Otterlo? Op deze pagina tref je een uitgebreide beschrijving. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en wie er gebruik van kan maken. Ook vertellen we meer over de aanwezige maaltijd-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan maaltijdservices vergelijken. Daarbij kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het eten is erg smaakvol en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen de meestgestelde vragen. Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteEde
PlaatsOtterlo
Postcode6731
Website gemeentewww.ede.nl
maaltijden-aan-huis-otterlo

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Otterlo?

Ben jij geen goede kok? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. U kunt denken aan maaltijden als: Jonge kabeljauw in roomsaus en Stamppot Witlof met gehakt. Hierna benoemen we heel uiteenlopende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Senioren bestellen dikwijls thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze etenswaren zijn super gezond, bevatten weinig toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om gewicht te verliezen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, zoutarm, eiwitrijk, gemalen, en koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Alleenstaanden: School, werken, de sportschool en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Otterlo

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Otterlo dan bestaan er drie opties om uit te kiezen: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen hebben te maken met aantal maaltijden, kosten, smaak en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. Doorgaans om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Erg handig in situatie waarbij u geen keuken heeft en wanneer opwarmen ook niet gaat. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-otterlo

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het schema hierna vind je een lijst met populaire organisaties voor tafeltje dekje in Otterlo. Per organisatie check je uitleg over het actuele aanbod en de kosten. Druk op de button van een bedrijf voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

In het schema hierna tref je een database met gemeentelijke aanbieders. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, cateraars, stichtingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook adresgegevens van partijen in Angeren, Bennekom en Haalderen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 4a6731 ATOtterlo
Opella – De VeenderijVeldjesgraaf 476744 VDEderveen
Keurslagerij De HaasKoningstraat 46811 DEArnhem
Slagerij van RooijenDorpsstraat 1226741 ANLunteren
Opella – De StolpeEdeseweg 36732 DCHarskamp
BuurtzorgDoornlaan 16717 BNEde
Opella – De HonskampDorpsstraat 256741 AALunteren
De4ZussenZandlaan 296717 LNEde
BuurtzorgBarneveldseweg 11 I6741 LHLunteren
BuurtzorgEdeseweg 140 A6733 AJWekerom
Tabel met lokale bedrijven van opwarmmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Otterlo bezorgen

Kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Bijgaand vind je een aantal voorbeelden .

 • Organisaties maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er klanten over de vloer komen. Als werkgever wil je dan graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal werken ze samen met professionele leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Otterlo. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Diverse thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een verse en gezonde maaltijd krijgen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s moeiteloos op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Otterlo specifiek aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je informatie over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En ter afsluiting heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt 100% Hollandse kost, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Onder andere Runderragout, bloemkool, gekookte aardappelen & Thaise gestoofde vis, soja en chinese bami.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit doe je in circa 35 minuten op 110 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Otterlo (reeds verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Otterlo?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke bezorgdienst werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,55. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €6,35. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je meer luxe? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,35) en/of een toetje na (vanaf €0,95).

Welk type leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Otterlo. Voorbeelden zijn cateringbedrijven en grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tenslotte zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgverleners en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Ede?
Aan de hand van www.ede.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij heb je soms ook recht op zorg vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.