Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Wekerom

Op zoek naar leveranciers van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Wekerom? Via deze website vind je alles wat je moet weten. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Tevens leggen we alles uit over de beschikbare maaltijdopties. Je kunt natuurlijk ook direct maaltijdservices vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Wil je nog meer weten? Surf dan eerst verder naar de veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGelderland
GemeenteEde
PlaatsWekerom
Postcode6733
Website gemeentewww.ede.nl
maaltijden-aan-huis-wekerom

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Wekerom?

Houd je niet van koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Kies bijvoorbeeld voor: Kip, sperziebonen, aardappelpuree en Stamppot gerechten. In onderstaand blok vind je heel uiteenlopende groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De menu’s zijn erg voedzaam, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor de oudere doelgroep is een dagelijkse gezonde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om gewicht te verliezen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, glutenvrij, gemalen, zoutarm, en vegetarisch, koolhydraatarm, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, school en sport moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even snel een maaltijd maken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: Werk, school, muziek en afspraken met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is nog gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Wekerom

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Wekerom dan zijn er drie opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, bewaaradviezen en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Normaal 1 of 2 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Erg handig op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort en wanneer opwarmen ook niet gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-wekerom

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna verstrekken we een overzicht met grote keukens voor tafeltje dekje in Wekerom. Per instantie doorzoek je eenvoudig details als assortiment en de tarieven. Kies een bedrijf voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke aanbieders van magnetronmaaltijden

In onderstaand schema bieden we een weergave van regionale bezorgservices. Dat kunnen o.a. zijn: welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten, zorginstellingen, stichtingen. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Bennekom, Harskamp en Angeren.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgEdeseweg 140 A6733 AJWekerom
Insula Dei Hunze KohlmannBeeklaan 406811 DWArnhem
Keurslagerij de HaasBeethovenlaan 686815 BMArnhem
Opella – De VeenderijVeldjesgraaf 476744 VDEderveen
Opella – De HonskampDorpsstraat 256741 AALunteren
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 4a6731 ATOtterlo
BuurtzorgBarneveldseweg 11 I6741 LHLunteren
Opella – De StolpeEdeseweg 36732 DCHarskamp
Keurslagerij De HaasKoningstraat 46811 DEArnhem
Slagerij van RooijenDorpsstraat 1226741 ANLunteren
Schema met gemeentelijke bezorgservices van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Wekerom bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren en fabrieken laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf kun je dan via de cateraar jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentra (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Normaliter maken zij hiervoor afspraken met grote leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Wekerom. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen een verse en gezonde maaltijd nuttigen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ervaar het gemak: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Wekerom aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), focus op graan- en volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving staat vaak meer info over de precieze voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 aspecten. In de basis zijn er de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijv. Kibbeling met kruidendip en Nasi goreng speciaal, kip in satésaus.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa een half uur op 110 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan zet je gewoon de magnetron aan. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Wekerom (al voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Wekerom?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,50. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €6,50. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,70) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Wekerom. Onder andere grootschalige keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ten derde hebben we nog de zorggroepen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Ede?
Door middel van www.ede.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Ook kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.