Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Mierlo

Interesse in (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Mierlo? Aan de hand van deze site check je alles wat je moet weten. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij gaan we verder in op de huidige type gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar de veelgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
PlaatsMierlo
Postcode5731
Website gemeentewww.geldrop-mierlo.nl
maaltijden-aan-huis-mierlo

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Mierlo?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Zuurkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst en Babi ketjap, bami. In onderstaand blok tref je meerdere segmenten Nederlanders die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze producten zijn super gezond, zijn niet zo zout en vet en zijn simpel op te warmen. Voor ouderen is een verantwoorde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. Typische voorbeelden zijn eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, lactosevrij, en vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Hierdoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Families: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies en vrienden hebben een grote impact op onze agenda. Naar de winkel gaan en boodschappen doen schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Starters: Werk, muziek en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken is vaak geen optie. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol groenten en eiwitten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Mierlo

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Mierlo dan heb je feitelijk 3 alternatieven: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, budget, versheid en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Gewoonlijk 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-mierlo

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

Hieronder bekijk je een verzameling professionele aanbieders van tafeltje dekje in Mierlo. Per instantie doorzoek je eenvoudig uitleg over aantal maaltijden en budget. Klik op een maaltijdservice om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van kant-en-klaar maaltijden

In de tabel hierna tref je een verzameling gemeentelijke instellingen. Dat kunnen o.a. zijn: welzijnsorganisaties, stichtingen, slagerijen, cateraars, zorginstellingen. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Lierop, Heusden en Geldrop.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager van BaarsMargrietstraat 575731 BNMierlo
Mannen met smaakKuikenvlaas 2b5763 PZMilheeze
Stichting Synthese MaaltijdserviceLeunseweg 515802 CGVenray
Els maaltijdenLangstraat 895752 RKDeurne
Catering Cuisiniere Jeanne van hoofElderse Molen 85731 DBMierlo
Dinner at HomeMarsstraat 315721 XVAsten
Keurslagerij KuijpersDe Wever 205751 LDDeurne
SPAR MaasVorstermansplein 45725 AMHeusden
Angela schept opHoge Zijdeweg 195756 PLVlierden
Slagerij HegemanDorpstraat 365735 EEAarle-Rixtel
Schema met gemeentelijke instellingen van senioren maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Mierlo bezorgen

Zakelijke instellingen maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Organisaties kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal maken zij hiervoor afspraken met professionele aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Mierlo. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een smaakvolle en gezonde maaltijd eten alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht moeiteloos op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Mierlo aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, slechts beperkt zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving staat vaak meer info over de voedingswaarden en toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Onder andere Gemengde groenteschotel & Stamppot boerenkool met worst.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je warmt dit op in ongeveer 25 – 40 minuten op 100 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Mierlo (opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Mierlo?
De prijzen van de verschillende maaltijden variëren nogal. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €6,10. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,25) en desserts (vanaf €1,50).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Mierlo. Denk dan aan cateraars en/of gespecialiseerde keuken die als enige focus product maaltijden bereiden. Ook zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Geldrop-Mierlo?
Via www.geldrop-mierlo.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.