Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Ooltgensplaat

Oriënteert u zich op (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Ooltgensplaat? Op maaltijdaanhuis.com vind je alle belangrijke aspecten. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens behandelen we ook de verschillende type gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het eten is erg smaakvol en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
PlaatsOoltgensplaat
Postcode3257
Website gemeentewww.goeree-overflakkee.nl
maaltijden-aan-huis-ooltgensplaat

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Ooltgensplaat?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een dagelijkse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het wordt steeds populairder. U kunt bijv. denkena aan: Zuurkoolstamppot & Groentesoep met balletjes. In onderstaande tekst tref je verschillende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze gerechten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de werking van hersenen te stimuleren. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aanlactosevrij, zoutarm, glutenvrij, eiwitrijk, en vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies, sporten en studeren hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden lukt dan niet altijd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: Werk, muziek en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke avond een gezonde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Ooltgensplaat

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ooltgensplaat dan bestaan er 3 keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om de breedte van het assortiment, prijzen, herkomst producten en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaliter 2 of 3 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-ooltgensplaat

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

Hieronder tref je een weergave van erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Ooltgensplaat. Per bedrijf check je informatie als aanbod en de prijzen. Tik op de button van een instelling voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale organisaties van kant-en-klaar maaltijden

Hieronder bekijk je een verzameling kleinschalige maaltijdservices. Onder andere slagerijen, supermarkten, cateraars, stichtingen, zorginstellingen. Op dit portaal vind je ook organisaties in Goedereede, Achthuizen en Herkingen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgLangeweg 273257 KCOoltgensplaat
SPAR MaaltijdserviceT Haagje 73273 AEWestmaas
Slagerij ViergeverMunnikendijk 20A3273 LEWestmaas
BuurtzorgKoninginneweg 98A3262 JDOud-Beijerland
CareynDe Vriesstraat 23261 PCOud-Beijerland
Curamare Thuismenu – Oost Flakkeet Getij 33255 TGOude-Tonge
Alerimus de Open WaardZoomwijckplein 113262 DAOud-Beijerland
Keurslager BouterDabbestraat 13255 XBOude-Tonge
SPAR HeikoopKade 22C3265 AAPiershil
Keurslager BartenVierwiekenplein 283262 ANOud-Beijerland
Overzicht met kleinschalige leveranciers van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Ooltgensplaat bezorgen

Zakelijke instellingen maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met bekende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Ooltgensplaat. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je advies inwinnen over het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een gezonde en voedzame maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ervaar het gemak: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Ooltgensplaat aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, natriumarm, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket op de verpakking vind je informatie over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 aspecten. In de basis zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Onder andere Kip in zoetzure saus & Hollandse hachee.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Optie 1 is ongeveer 25 – 40 minuten op 120 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan zet je gewoon de magnetron aan. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 12 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Ooltgensplaat (al voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Ooltgensplaat?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €6,10. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,65) en nagerecht (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ook is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Ooltgensplaat. Onder andere speciaal ingerichte keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Ten derde zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Goeree-Overflakkee?
Aan de hand van www.goeree-overflakkee.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar uw vermogen en inkomen.