Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Sommelsdijk

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Sommelsdijk? Middels onze site vind je aanvullende details. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor wie het geschikt is. Tevens vertellen we meer over de huidige maaltijd-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct voorzieningen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het geheel smaakt er lekker en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Wil je nog meer weten? Check dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
PlaatsSommelsdijk
Postcode3245
Website gemeentewww.goeree-overflakkee.nl
maaltijden-aan-huis-sommelsdijk

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Sommelsdijk?

Ben jij geen goede kok? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Beef teriyaki, Tjap tjoy, Gele rijst of Doperwtje wortel kippenpoot schotel. In onderstaande tekst benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Oudere mensen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor bejaarden is een dagelijkse gezonde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, glutenvrij, en vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Op deze manier kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies, sporten en studeren vragen veel van onze tijd. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: Een drukke baan, de sportschool en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Sommelsdijk

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Sommelsdijk dan zijn er drie opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke vorm heeft weer zijn eigen kenmerken. Let goed op de verschillen in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijs, kwaliteit en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. In de regel elke 2 weken aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeker praktisch indien u geen keuken heeft of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-sommelsdijk

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

Hieronder check je een lijst met erkende leveranciers van tafeltje dekje in Sommelsdijk. Per bedrijf bieden we praktische info zoals het actuele aanbod en vanafprijs. Tik op de button van een aanbieder voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bezorgservices van thuismaaltijden

Hieronder bieden we een weergave van lokaal georiënteerde bezorgservices. Bijvoorbeeld welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten, slagerijen, zorginstellingen. Op dit portaal vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Middelharnis, Nieuwe-Tonge en Rockanje.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR KlapmutsWestdijk 143244 BMNieuwe Tonge
Curamare Thuismenu – West FlakkeeVliedberglaan 1003253 VTOuddorp
BuurtzorgBroekweg 213253 XBOuddorp
SPAR GoereeDoelweg 23252 AJGoedereede
Curamare Thuismenu – Midden FlakkeePoldersweegje 23247 KEDirksland
CareynJuliana van Stolberglaan 193241 GLMiddelharnis
Eetwinkel Herkingen1 Februariweg 13249 BKHerkingen
BuurtzorgLangeweg 543241 KAMiddelharnis
Keurslager FloresteijnRaadhuisstraat 133253 ANOuddorp
CoCuisine MaaltijdserviceOost Havendijk 83247 LDDirksland
Overzicht met lokale maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Sommelsdijk bezorgen

Bedrijven en organiisaties hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In onderstaand blok sommen we enkele voorbeelden op .

 • Organisaties kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgcentrums (o.a. woongroepen en dagbestedingen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel werken ze samen met erkende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Sommelsdijk. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Veel thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je advies inwinnen over het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd eten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht in een handomdraai klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Sommelsdijk aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Onder andere Stukjes rundvlees in saus of Zalmfilet in saus.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Optie 1 is ongeveer 30 – 40 minuten op 100 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 500 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Sommelsdijk (al opgewarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Sommelsdijk?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,75. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (gemiddeld €6,25. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,70) en toetje (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Sommelsdijk. We hebben het dan over cateraars en/of gespecialiseerde keuken die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Als laatste zijn er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Goeree-Overflakkee?
Door middel van www.goeree-overflakkee.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Tevens kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.