Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Houten

Interesse in lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Houten? Via deze website bieden we meer informatie. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Daarbij bespreken we de beschikbare type gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Daarbij kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Kom je er nog niet helemaal uit? Surf dan eerst verder naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Liever direct bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioUtrecht
GemeenteHouten
PlaatsHouten
Postcode3995
Website gemeentewww.houten.nl
maaltijden-aan-huis-houten

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Check alle aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Houten?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Populair zijn bijvoorbeeld: Spaghetti bolognese schotel en Kip pilav met perzik, kruidenrijst met doperwten. In het gedeelte hierna benoemen we heel uiteenlopende groepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Ouderen in Nederland die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze maaltijden zijn erg voedzaam, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen en ook om mentaal gezond te blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, en vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Daardoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. School, een drukke baan en sport/muziek moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Door gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, hobbies en familie en vrienden: we hebben het erg druk. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Houten

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Houten dan bestaan er 3 keuzemogelijkheden: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft weer zijn eigen kenmerken. We vertellen je hieronder meer over de breedte van het assortiment, financiën, kwaliteit en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering zet je het in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. In de regel wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst indien u niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-houten

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In de volgende tabel tref je een verzameling populaire aanbieders van tafeltje dekje in Houten. Per organisatie check je informatie als het soort gerechten dat ze aanbieden en een prijsindicatie. Druk op de button van een instelling voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bedrijven van opwarmmaaltijden

Hierna bekijk je een weergave van regionale bezorgservices. Voorbeelden zijn supermarkten, cateraars, zorginstellingen, slagerijen, stichtingen. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Woudenberg, Wijk bij Duurstede en Rhenen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgStanderdmolen 103995 AAHouten
BuurtzorgScheeringlaan 24001 WJTiel
Restaurant LingewaardeGasthuislingelaan 24002 AGTiel
SPAR LakerveldWickenburghselaan 13998 JTSchalkwijk
Keurslagerij StokmanHet Rond 333995 DKHouten
Vitras – Santé PartnersHollandsspoor 33994 VTHouten
RAZProvincialeweg 693998 JKSchalkwijk
Tafeltje Dek Je SWOHHollandsspoor 373994 VTHouten
BuurtzorgKloostergaarde 163998 KDSchalkwijk
ZorgSpectrum – Het Haltna HuisHet Kant 1933995 GZHouten
Tabel met lokaal georiënteerde instellingen van bezorgmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Houten bezorgen

Bedrijven en kantoren kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna vind je een aantal voorbeelden .

 • Organisaties kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als onderneming wil je natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls is dit contractueel geregeld met grote leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Houten. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je afspraken maken voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een lekkere en gezonde maaltijd opeten rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het nu zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Houten aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, zo veel mogelijk met volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 aspecten. In de basis een ruime portie groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Er is keuze uit een Nederlandse stamppot, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Bijv. Stoofpotje met peer rundvlees en puree & Runderhachee, witte rijst, bloemkool.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 25 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Houten (al voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Houten?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,75. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €6,35. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,65) en/of een toetje na (vanaf €1,45).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Houten. We hebben het dan over speciaal ingerichte keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ook is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Houten?
Via de info op www.houten.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Tull en ‘t Waal
 • Schalkwijk
 • t Goy