Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Doornenburg

Zoekt u specifiek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Doornenburg? Via deze website bieden we aanvullende details. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook bespreken we de aanwezige gerechten opties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar bedrijven vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Het geheel smaakt er lekker en het staat binnen mum van tijd op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteLingewaard
PlaatsDoornenburg
Postcode6686
Website gemeentewww.lingewaard.nl
maaltijden-aan-huis-doornenburg

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Doornenburg?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een lekkere kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Kipfilet in uienjus, Andijviestamppot en/of Hongaarse goulash, Doperwten, Witte rijst. In onderstaand blok beschrijven we meerdere segmenten Nederlanders die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: 70-plussers bestellen dikwijls thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De gerechten zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor ouderen is een verantwoorde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, en koolhydraatarm, vetarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, school en sport hebben een grote impact op onze agenda. Boodschappen doen en koken lukt dan niet altijd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Jongvolwassenen: School, werken, muziek en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken is vaak geen optie. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Doornenburg

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Doornenburg dan bestaan er 3 keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer over aanbod, onkosten, smaak en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Dikwijls elke week 1 keer op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Ideaal wanneer u zelf niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-doornenburg

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder check je een overzicht met bekende aanbieders van tafeltje dekje in Doornenburg. Per bezorgservice bekijk je relevante zaken zoals aanbod en een prijsindicatie. Kies een bedrijf voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden

In het schema hierna tref je een lijst met lokale bedrijven. Onder andere stichtingen, slagerijen, supermarkten, zorginstellingen, cateraars. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Bemmel, Haalderen en Slijk-Ewijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgKerkstraat 3A6686 BSDoornenburg
Welner MaaltijdenHuigensstraat 106691 ELGendt
Slagerij ElingsHoogstraat 456701 BMWageningen
BuurtzorgDorpstraat 16691 AVGendt
SPAR WitjesKerkstraat 16A6686 BTDoornenburg
RijnWaal ZorggroepGouden Appel 1206681 WPBemmel
Stichting Tafeltje-DekjeKamervoort 86687 LAAngeren
de WoerdtWoerdsestraat 46684 DLRessen
Rijnwaal – Sint JozefKloosterplein 46691 CXGendt
RijnWaal ZorggroepJulianastraat 166687 BBAngeren
Overzicht met plaatselijke bezorgservices van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Doornenburg bezorgen

Zakelijke instellingen maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In onderstaand blok sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven en kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In dit soort situaties wil je graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgorganisaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met bekende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Doornenburg. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kinderen kunnen zodoende een smaakvolle en gezonde maaltijd krijgen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Doornenburg in de regel aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, voldoende volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos vind je de voedingswaarden en toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Ten eerste een ruime portie groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En ter afsluiting heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire inspiratie. O.a. Babi ketjap, Karee djawa, Witte rijst of Bami babi pangang.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 35 minuten op 110 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 4 tot 8 minuten op 600 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Doornenburg (opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Doornenburg?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke bezorgdienst hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,85. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (vanaf €6,10. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,65) en nagerecht (vanaf €1,20).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Doornenburg. Dat zijn bijvoorbeeld professionele keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Lingewaard?
Aan de hand van www.lingewaard.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.