Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Lingewaard

Zoekt u verse maaltijden aan huis voor ouderen in Lingewaard? Hieronder check je tips en adviezen. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Tevens bespreken we de actuele soorten maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het eten is erg smaakvol en er is heel veel variatie in het aanbod. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Kom je er nog niet helemaal uit? Scroll dan eerst naar beneden naar de veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteLingewaard
PlaatsLingewaard
Postcode6681
Website gemeentewww.lingewaard.nl
maaltijden-aan-huis-lingewaard

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Lingewaard?

Vind jij koken niet leuk? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Spekpannenkoek of Kip, uiensaus, appelmoes, gebakken aardappelen. In onderstaande tekst bekijk je enkele voorbeelden van groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De menu’s bevatten belangrijk voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aanzoutarm, glutenvrij, gemalen, lactosevrij, en natriumarm, diabetes, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die service behouden ze een stukje zelfstandigheid. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Studie, werk en hobby’s moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Alleenstaanden: Een drukke baan, muziek en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben een bomvolle agenda. Elke dag iets gezonds klaarmaken kan dan vaak lastig zijn. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Lingewaard

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Lingewaard dan zijn er in feite drie varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen hebben te maken met assortiment, onkosten, houdbaarheid en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Meestal elke week 1 keer aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Erg handig in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-lingewaard

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder bekijk je een verzameling bekende leveranciers van tafeltje dekje in Lingewaard. Per aanbieder vind je relevante zaken zoals het huidige assortiment en de kosten. Klik op een aanbieder voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdservices van opwarmmaaltijden

In het schema hierna bieden we een opsomming van lokale maaltijdvoorzieningen. Dat zijn bijv. cateraars, supermarkten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, slagerijen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook leveranciers in Druten, Overbetuwe en Wijchen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Stichting Tafeltje DekjeLeidijk 336681 TMBemmel
Stichting Tafeltje-DekjeKamervoort 86687 LAAngeren
BuurtzorgDorpstraat 16691 AVGendt
SPAR WitjesKerkstraat 16A6686 BTDoornenburg
RijnWaal ZorggroepGouden Appel 1206681 WPBemmel
Art CulinairWanraaij 46673 DNAndelst
BuurtzorgKerkstraat 3A6686 BSDoornenburg
Restaurant De Hoge Hof HerveldDe Hogehof 16674 BRHerveld
RijnWaal ZorggroepJulianastraat 166687 BBAngeren
de WoerdtWoerdsestraat 46684 DLRessen
Database met lokaal georiënteerde instellingen van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Lingewaard bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf kun je dan via de cateraar een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgorganisaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen maken zij hiervoor afspraken met landelijke organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Lingewaard. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je advies inwinnen over de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) nemen steeds vaker verse maaltijden af. Kinderen kunnen zo een gezonde en voedzame maaltijd nuttigen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Lingewaard aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, slechts beperkt zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de verpakking vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Er is keuze uit typische Hollandse recepten, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Onder andere Kippensoep met vermicelli en Wrap kip madras.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je warmt dit op in ongeveer 20 minuten op 100 graden in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Lingewaard (reeds verwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Lingewaard?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke leverancier werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,55. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €6,00. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je meer luxe? Kies dan ook een soep (vanaf €1,70) en dessert (vanaf €1,45).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Lingewaard. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tenslotte zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Lingewaard?
Via de info op www.lingewaard.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarbij kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Huissen
 • Gendt
 • Angeren
 • Doornenburg
 • Haalderen
 • Ressen
 • Bemmel