Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Gendt

Wilt u graag (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Gendt? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en wie er gebruik van kan maken. Tevens behandelen we ook de beschikbare maaltijd-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje instellingen vergelijken. Daarbij kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en het staat binnen mum van tijd op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Zijn er onduidelijkheden? Check dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGelderland
GemeenteLingewaard
PlaatsGendt
Postcode6691
Website gemeentewww.lingewaard.nl
maaltijden-aan-huis-gendt

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check de lopende aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Gendt?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een verse kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt denken aan maaltijden als: Draadjesvlees in jus en/of Kipfilet, appelmoes gekruide gebakken krieltjes. Hieronder beschrijven we verschillende groepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Senioren: 70-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor bejaarden is gezond eten onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerk oplossingen geboden. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, gemalen, en vetarm, diabetes, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Door die service hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies en vrienden vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Alleenstaanden: Studeren, de fitness en afspraken met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken is soms teveel gevraagd. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Gendt

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Gendt dan heb je eigenlijk 3 opties om uit te kiezen: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, budget, smaak en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Meestal per 6 of 12 stuks bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeer geschikt als u geen keuken heeft en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-gendt

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema check je een opsomming van bekende bedrijven voor tafeltje dekje in Gendt. Per organisatie bieden we details als het actuele aanbod en de kosten. Druk op de button van een organisatie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder tref je een database met lokaal georiënteerde instanties. Denk dan aan slagerijen, stichtingen, zorginstellingen, cateraars, supermarkten. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Haalderen, Angeren en Bemmel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDorpstraat 16691 AVGendt
Maaltijdservice SolidezRooseveltweg 408A6707 GXWageningen
BuurtzorgChurchillweg 56707 JAWageningen
Opella – Rustenburg5 Mei Plein 406701 DWWageningen
Rijnwaal – Sint JozefKloosterplein 46691 CXGendt
RijnWaal ZorggroepJulianastraat 166687 BBAngeren
Slagerij ElingsHoogstraat 456701 BMWageningen
Stichting Tafeltje-DekjeKamervoort 86687 LAAngeren
SPAR GeertjeswegGeertjesweg 566706 EDWageningen
Welner MaaltijdenHuigensstraat 106691 ELGendt
Tabel met lokaal georiënteerde bedrijven van opwarmmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Gendt bezorgen

Kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als het personeel ‘s avond overwerkt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentra (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter werken ze samen met populaire keukens voor kant-en-klare maaltijden in Gendt. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je afspraken maken voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd gebruiken (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: groenterijke gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Gendt normaliter aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, zoutbeperkt, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je vaak een tabel met de precieze voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Om te beginnen is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt kiezen uit Hollandse maaltijden, seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Zoals Creoolse visschotel met gekookte aardappelen of Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 30 – 40 minuten op 120 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 4 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Gendt (warm).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Gendt?
De kosten van de maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,55. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €6,00. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,75) en desserts (vanaf €1,45).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Verder is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Gendt. Het betreft speciaal ingerichte keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Daarnaast onderscheiden we nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Lingewaard?
Door middel van www.lingewaard.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk die gebaseerd zijn op de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.