Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis de Lutte

Heeft u belangstelling voor lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in de Lutte? Aan de hand van deze site vind je alles wat je moet weten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Verder vertellen we meer over de actuele gerechten opties. Je kan ook snel verder gaan naar aanbieders vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het geheel smaakt er lekker er er zijn tientallen verschillende gerechten. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Is er nog wat onduidelijk? Probeer dan eerst te zoeken binnen de vragensectie (FAQ). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGelderland
GemeenteLosser
Plaatsde Lutte
Postcode7587
Website gemeentewww.gemeentelosser.nl
maaltijden-aan-huis-de-lutte

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in de Lutte?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het wordt steeds populairder. Kies bijvoorbeeld voor: Tagliatelle, kip, paddestoelen en/of Asperge beenham schotel. Hierna bekijk je meerdere segmenten Nederlanders die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, en vegetarisch, vetarm, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Hierdoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Een baan, sport en studie vereisen een goede planning. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan soms even teveel gevraagd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Werk, school, hobby’s en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Zorgen voor gezond eten lukt vaak gewoon niet. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice de Lutte

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in de Lutte dan zijn er in feite drie keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk type gerecht heeft zowel voor- als nadelen. Let goed op de verschillen in aantal maaltijden, prijs, herkomst producten en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Dikwijls per 6 of 12 stuks op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Ideaal indien u niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-de-lutte

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema verstrekken we een overzicht met erkende keukens voor tafeltje dekje in de Lutte. Per bezorgservice verstrekken we specificaties zoals het type maaltijden en vanafprijs. Selecteer een instelling voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdservices van bezorgmaaltijden

Hieronder check je een lijst met regionale organisaties. Denk dan aan supermarkten, zorginstellingen, stichtingen, welzijnsorganisaties, slagerijen. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Deurningen, Overdinkel en Hengevelde.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgIrenestraat 87587 AKDe Lutte
TMZ – Het MeulenbeltVriezenveenseweg 1767602 PVAlmelo
ZorgAccentBellavistastraat 37604 ADAlmelo
Keurslager BlokhuisBisschopstraat 517595 ASWeerselo
SPAR SchreurPlechelmusstraat 47587 AMDe Lutte
Keurslager KosseBurgemeester Wallerstraat 1417574 AMOldenzaal
Catering Bosch-WensinkEdisonweg 87591 HKDenekamp
ZonnestraalJohanna van Burenlaan 47576 AVOldenzaal
Het StreekfornuusBrouwerijstraat 1b7601 BKAlmelo
BuurtzorgPotmaten 13A7591 EMDenekamp
Database met regionale organisaties van bezorgmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in de Lutte bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hieronder vind je een aantal voorbeelden .

 • Organisaties kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als onderneming wil je natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook veel zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Meestal hebben ze een overeenkomst met erkende keukens voor kant-en-klare maaltijden in de Lutte. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • De grotere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kun je in contact komen met leveranciers voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een verse en gezonde maaltijd krijgen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in de Lutte in de regel aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je informatie over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 aspecten. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Bijvoorbeeld Andijviestamppot, speklapje en Zalm in dillesaus.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa 35 minuten op 125 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 5 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in de Lutte (al voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in de Lutte?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel divers. Elke bezorgservice heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,90. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €6,00. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,55) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,15).

Welk type leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Verder kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in de Lutte. Het gaat hier om grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tenslotte kun je soms ook terecht bij zorgverleners en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Losser?
Door middel van www.gemeentelosser.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.