Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Losser

Wilt u zo snel mogelijk maaltijden aan huis voor ouderen in Losser? Via deze website tref je alle belangrijke aspecten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook behandelen we ook de huidige type gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar bedrijven vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Ze smaken ontzettend goed en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Onderzoek dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioGelderland
GemeenteLosser
PlaatsLosser
Postcode7581
Website gemeentewww.gemeentelosser.nl
maaltijden-aan-huis-losser

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Losser?

Vind jij koken niet leuk? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een lekkere kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. U kunt bijv. denkena aan: Spaghetti carbonara met stukjes kip & Appel pannenkoek. Hieronder beschrijven we allerlei soorten groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: 70-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze etenswaren zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen te beschermen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, en koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, feestjes en hobbies moeten gecombineerd worden. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan niet altijd even prettig. Door gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: Werk, school, de fitness en feestjes met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Zorgen voor gezond eten lukt vaak gewoon niet. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is nog gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Losser

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Losser dan heb je feitelijk drie varianten: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type kent zijn eigen karakter en voordelen. De verschillen hebben te maken met de breedte van het assortiment, onkosten, bewaaradviezen en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Gewoonlijk wekelijks of om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Een uitkomst wanneer u niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-losser

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In de tabel hierna tref je een overzicht met grote leveranciers van tafeltje dekje in Losser. Per bedrijf check je praktische info zoals het actuele aanbod en een prijsindicatie. Tik op de button van een organisatie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke organisaties van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een weergave van plaatselijke bedrijven. Dat zijn bijv. stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Enschede, Oldenzaal en Hof van Twente.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ZonnestraalJohanna van Burenlaan 47576 AVOldenzaal
Het StreekfornuusBrouwerijstraat 1b7601 BKAlmelo
TMZ – Het MeulenbeltVriezenveenseweg 1767602 PVAlmelo
Catering Bosch-WensinkEdisonweg 87591 HKDenekamp
BuurtzorgIrenestraat 87587 AKDe Lutte
Slagerij KosseGlindestraat 547572 ZHOldenzaal
BuurtzorgPotmaten 13A7591 EMDenekamp
Keurslager KosseBurgemeester Wallerstraat 1417574 AMOldenzaal
Keurslager BlokhuisBisschopstraat 517595 ASWeerselo
SPAR SchreurPlechelmusstraat 47587 AMDe Lutte
Opsomming met lokale instellingen van kant-en-klaar maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Losser bezorgen

Kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Verderop lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met populaire keukens voor kant-en-klare maaltijden in Losser. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je informeren naar het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen dan een smakelijke en gezonde maaltijd nemen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Losser normaliter aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Er is keuze uit typische Hollandse recepten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Onder andere Runderstoofpotje met stamppot hutspot en Runderhachee, rode kool, aardappelpuree.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 – 12 minuten op 550 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Losser (voorverwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Losser?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren variëren nogal. Elke bezorgdienst heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,70. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €6,35. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,35) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Losser. Onder andere cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tenslotte zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Losser?
Via de info op www.gemeentelosser.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Verder zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Beuningen
 • de Lutte
 • Overdinkel
 • Glane