Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Dodewaard

Op zoek naar lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Dodewaard? Middels onze site verstrekken we alle belangrijke aspecten. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook leggen we alles uit over de huidige gerechten opties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Zijn er onduidelijkheden? Onderzoek dan eerst de meestgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
PlaatsDodewaard
Postcode6669
Website gemeentewww.nederbetuwe.nl
maaltijden-aan-huis-dodewaard

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Check de lopende aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Dodewaard?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Probeer onder andere: Kreeftensoep & Kip met jus, rode bieten en krielaardappels. In de volgende paragraaf check je diverse groepen mensen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren: 75-plussers krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor 75-plussers is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of juist om op gewicht te komen en blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, lactosevrij, en diabetes, koolhydraatarm, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten is er minder directe zorg noodzakelijk. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. Naar de winkel gaan en boodschappen doen lukt dan niet altijd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Afgestudeerden: Studie, muziek en andere bezigheden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Dodewaard

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Dodewaard dan heb je 3 alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, onkosten, bewaaradviezen en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Doorgaans elke week 1 keer aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Erg handig als u geen keuken heeft of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-dodewaard

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna verstrekken we een database met erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Dodewaard. Per bezorgservice check je relevante zaken zoals aanbod en budget. Klik op de button van een instantie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna bieden we een weergave van lokale instanties. Dit kunnen zijn cateraars, slagerijen, zorginstellingen, stichtingen, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Driel, Randwijk en Elst.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Huize AppelenburgJulianalaan 186669 AGDodewaard
de WoerdtWoerdsestraat 46684 DLRessen
BuurtzorgKerkstraat 3A6686 BSDoornenburg
Stichting Tafeltje DekjeLeidijk 336681 TMBemmel
BuurtzorgSteegakker 186669 CZDodewaard
Restaurant LiefkenshoekHyacintenstraat 236666 BRHeteren
Restaurant De Hoge Hof HerveldDe Hogehof 16674 BRHerveld
BuurtzorgPrinsenhof 46666 CBHeteren
RijnWaal ZorggroepGouden Appel 1206681 WPBemmel
Art CulinairWanraaij 46673 DNAndelst
Tabel met plaatselijke organisaties van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Dodewaard bezorgen

Bedrijven en kantoren bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden .

 • Organisaties bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er nog even door vergaderd moet worden. Als werkgever wil je dan graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook verzorgingslocaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Vaak werken ze samen met populaire bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Dodewaard. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten en het drinken.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd nemen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Dodewaard de basis aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en voldoende eiwitten. Op de omdoos vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Denk aan Penne pesto, kip, groene groenten of Bloemkoolsoep.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit kan in ongeveer een half uur op 110 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 5 tot 10 minuten op 600 – 850 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Dodewaard (al voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Dodewaard?
De kosten van de maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke service heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,80. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (zo’n €6,25. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je meer luxe? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,55) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,30).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Verder heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Dodewaard. Denk dan aan grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tevens hebben we nog de zorgverleners en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Neder-Betuwe?
Door middel van www.nederbetuwe.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Daarnaast zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.