Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Neder-Betuwe

Interesse in lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Neder-Betuwe? Via deze website vind je tips en adviezen. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Verder vertellen we meer over de verschillende gerechten opties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De smaak is echt prima en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
PlaatsNeder-Betuwe
Postcode4043
Website gemeentewww.nederbetuwe.nl
maaltijden-aan-huis-neder-betuwe

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Neder-Betuwe?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een lekkere kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Kies bijvoorbeeld voor: Doperwtenpuree en/of Macaronischotel. In het gedeelte hierna benoemen we allerlei soorten groepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Senioren: Senioren kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De menu’s zitten vol groenten, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of juist om op gewicht te komen en blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, en natriumarm, vetarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, school en sport moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een verse maaltijd op tafel zetten kan dan wel eens voor problemen zorgen. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: Werk, school, hobbies en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol met groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Neder-Betuwe

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Neder-Betuwe dan bestaan er drie keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type kent zijn eigen karakter en voordelen. De verschillen zitten ‘m met name in hoe groot het aanbod is, prijzen, versheid en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Vaak elke 2 weken bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeer geschikt als u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-neder-betuwe

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna bieden we een weergave van professionele keukens voor tafeltje dekje in Neder-Betuwe. Per aanbieder check je informatie als het huidige assortiment en de kosten. Druk op de button van een maaltijdvoorziening voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bedrijven van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna bieden we een weergave van regionale leveranciers. Onder andere supermarkten, slagerijen, zorginstellingen, cateraars, stichtingen. Op deze website vind je ook leveranciers in Wijk bij Duurstede, Tiel en Woudenberg.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager BorSwaenenstate 2a4043 KEOpheusden
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Restaurant BeatrixBeatrixstraat 204101 HKCulemborg
Stichting Welzijns Activiteiten Neder-BetuweVuurdoornstraat 24043 NSOpheusden
De ValentijnSaffatinstraat 844021 HNMaurik
Keurslagerij BurggraafZandstraat 64101 EGCulemborg
BlommelandBlommeland 104033JLLienden
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Restaurant ElimBartus van de Walstraat 24051 AKNeder-Betuwe
Opsomming met plaatselijke aanbieders van kant-en-klaar maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Neder-Betuwe bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In onderstaand blok lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorggroepen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze afspraken gemaakt met professionele bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Neder-Betuwe. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Neder-Betuwe specifiek aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, slechts beperkt zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je informatie over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een reguliere ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En natuurlijk heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Bijv. Blinde vink, bietjes, gekookte aardappelen & Chicken Lunges.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Neder-Betuwe (al voorverwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Neder-Betuwe?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €5,75. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,75) en desserts (vanaf €1,45).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ten tweede kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Neder-Betuwe. We hebben het dan over cateraars en/of gespecialiseerde keuken die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tenslotte kun je soms ook terecht bij zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Neder-Betuwe?
Op www.nederbetuwe.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook zijn er landelijk regelingen via de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Dodewaard
 • Echteld
 • IJzendoorn
 • Ochten
 • Opheusden
 • Kesteren