Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Echteld

Op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Echteld? Via onze site bieden we tips en adviezen. We vertellen je hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor wie het geschikt is. Tevens leggen we alles uit over de aanwezige gerecht-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct voorzieningen vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst de FAQ (populaire vragen). Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
PlaatsEchteld
Postcode4054
Website gemeentewww.nederbetuwe.nl
maaltijden-aan-huis-echteld

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Echteld?

Ben jij geen goede kok? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een smaakvolle kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het wordt steeds populairder. Denk dan aan gerechten als: Rundvlees in jus of Boe­ren­kool­stoof met ei. In de volgende paragraaf tref je allerlei soorten groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Bejaarden: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor ouderen is gezond eten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de werking van hersenen te stimuleren. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Typische voorbeelden zijn zoutarm, gemalen, glutenvrij, eiwitrijk, en koolhydraatarm, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Families: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. School, een drukke baan en sport/muziek vragen veel van onze tijd. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Starters: Studeren, hobby’s en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Echteld

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Echteld dan bestaan er drie opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke type maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. De maaltijden verschillen als het gaat om de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, versheid en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Vaak per 6 of 12 stuks aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal op het moment dat u zelf niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-echteld

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema bekijk je een verzameling grote bezorgers van tafeltje dekje in Echteld. Per bedrijf vind je uitleg over aanbod en de kosten. Klik op de knop van een instantie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bedrijven van bezorgmaaltijden

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een overzicht met kleinschalige leveranciers. Denk dan aan cateraars, stichtingen, supermarkten, zorginstellingen, slagerijen. Op deze website vind je ook leveranciers in Opheusden, IJzendoorn en Lienden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant ElimBartus van de Walstraat 24051 AKNeder-Betuwe
SPAR MaaltijdserviceDe Laak 434128 CALexmond
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
Keurslagerij BurggraafZandstraat 64101 EGCulemborg
Keurslager BorSwaenenstate 2a4043 KEOpheusden
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Stichting Welzijns Activiteiten Neder-BetuweVuurdoornstraat 24043 NSOpheusden
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Restaurant BeatrixBeatrixstraat 204101 HKCulemborg
Tabel met plaatselijke leveranciers van magnetronmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Echteld bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Onderstaand behandelen we diverse opties .

 • Organisaties bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook veel zorginstellingen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Dikwijls hebben ze een overeenkomst met professionele bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Echteld. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf vragen steeds meer om verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd eten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het zelf: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan voorheen. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Echteld aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking staat vaak meer info over de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt genieten van oer-Hollandse gerechten, verse gerechten met seizoensproducten en inspirerende recepten. Onder andere Verse worst in jus & Lamsvleesworstje, ratatouille, pandanrijst.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je plaatst het gerecht ongeveer 20 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Echteld (warm).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Echteld?
De prijzen van de gerechten lopen flink uiteen. Elke bezorgdienst heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,55. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (rond de €5,95. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,45) en desserts (vanaf €1,25).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ook is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Echteld. Onder andere cateraars en/of gespecialiseerde keuken die als enige focus product maaltijden bereiden. Tenslotte onderscheiden we nog zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Neder-Betuwe?
Op www.nederbetuwe.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Ook zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst uw huidige inkomen en uw spaargeld.