Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Ochten

Wilt u graag (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Ochten? Via deze website bekijk je aanvullende details. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en wie er gebruik van kan maken. Tevens bespreken we de diverse soorten maaltijden. Je kan ook snel verder gaan naar organisaties vergelijken. Daarbij kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De smaak is echt prima en het staat binnen mum van tijd op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Onderzoek dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
PlaatsOchten
Postcode4051
Website gemeentewww.nederbetuwe.nl
maaltijden-aan-huis-ochten

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Ochten?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Kies bijvoorbeeld voor: Varkenssaucijs in jus of Kalkoenschnitzel, broccoli, gebakken rösti. Hieronder check je voorbeelden van doelgroepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Oudere mensen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Geholpen door deze seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De maaltijden zitten vol groenten, worden vers bereid zonder veel e-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen en ook om mentaal gezond te blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, zoutarm, gemalen, eiwitrijk, en diabetes, natriumarm, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Hierdoor is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies en vrienden vragen veel van onze tijd. In korte tijd een maaltijd bereiden lukt dan niet altijd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, de fitness en andere bezigheden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol met groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Ochten

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ochten dan heb je eigenlijk 3 opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. Zo verschillen de op het gebied van: hoe groot het aanbod is, tarieven, kwaliteit en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaliter wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal indien u geen keuken heeft en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-ochten

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

Hierna bekijk je een opsomming van erkende organisaties voor tafeltje dekje in Ochten. Per instantie check je informatie als het actuele aanbod en budget. Tik op de button van een maaltijdservice om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instanties van opwarmmaaltijden

In de volgende tabel verstrekken we een lijst met gemeentelijke maaltijdservices. Bijvoorbeeld cateraars, supermarkten, zorginstellingen, slagerijen, stichtingen. Op dit platform vind je ook leveranciers in Lienden, Opheusden en Ingen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant ElimBartus van de Walstraat 24051 AKNeder-Betuwe
SPAR MaaltijdserviceDe Laak 434128 CALexmond
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
Keurslagerij BurggraafZandstraat 64101 EGCulemborg
Keurslager BorSwaenenstate 2a4043 KEOpheusden
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Stichting Welzijns Activiteiten Neder-BetuweVuurdoornstraat 24043 NSOpheusden
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Restaurant BeatrixBeatrixstraat 204101 HKCulemborg
Tabel met lokale leveranciers van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Ochten bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven en kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Normaliter werken ze samen met bekende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Ochten. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen op die manier een verse en gezonde maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Ochten in de regel aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), weinig zout (max 2 gram), zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt genieten van typische Hollandse recepten, verse gerechten met seizoensproducten en recepten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld Runderlever in saus of Chili con carne, gehakt, rijst.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Dit kan in ongeveer 25 minuten op 110 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Ochten (al opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Ochten?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke bezorgdienst heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,55. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €5,50. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en/of een toetje na (vanaf €1,10).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Ochten. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Neder-Betuwe?
Op de website www.nederbetuwe.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.