Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Opheusden

Wilt u graag (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Opheusden? Hieronder lees je meer informatie. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Tevens bespreken we de diverse soorten gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdservices vergelijken. Daarbij kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en het staat binnen mum van tijd op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Check dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
PlaatsOpheusden
Postcode4043
Website gemeentewww.nederbetuwe.nl
maaltijden-aan-huis-opheusden

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Opheusden?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smaakvolle kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Denk dan aan gerechten als: Kippenpoot tomatensaus, wokgroente, rösti en Ossestaartsoep. In onderstaande tekst tref je meerdere segmenten Nederlanders die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Ouderen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De producten zijn super gezond, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 75-plussers is gezond eten essentieel. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerk oplossingen geboden. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, eiwitrijk, en natriumarm, vetarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vereisen een goede planning. Boodschappen doen en koken is dan niet altijd even prettig. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Jongvolwassenen: Werk, de fitness en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten zit er dan soms gewoon niet in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Opheusden

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Opheusden dan heb je drie opties: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type heeft zo zijn voors en tegens. De maaltijden verschillen als het gaat om de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, kosten, smaak en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaal 2 of 3 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. De oplossing op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-opheusden

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In de tabel hierna vind je een weergave van professionele organisaties voor tafeltje dekje in Opheusden. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig specificaties zoals het type maaltijden en een prijsindicatie. Klik op de button van een bedrijf voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instellingen voor thuismaaltijden

Hieronder bekijk je een database met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen. Voorbeelden zijn slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, zorginstellingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook organisaties in Ommeren, Kesteren en Eck en Wiel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager BorSwaenenstate 2a4043 KEOpheusden
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Restaurant BeatrixBeatrixstraat 204101 HKCulemborg
Stichting Welzijns Activiteiten Neder-BetuweVuurdoornstraat 24043 NSOpheusden
De ValentijnSaffatinstraat 844021 HNMaurik
Keurslagerij BurggraafZandstraat 64101 EGCulemborg
BlommelandBlommeland 104033JLLienden
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Restaurant ElimBartus van de Walstraat 24051 AKNeder-Betuwe
Tabel met gemeentelijke aanbieders van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Opheusden bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er klanten over de vloer komen. In een dergelijke situatie wil je uiteraard jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook veel zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met professionele organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Opheusden. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak verse maaltijden als extra service. Kinderen kunnen zo een smakelijke en gezonde maaltijd nemen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Opheusden de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. In de basis heb je natuurlijk de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. O.a. Preischotel met aardappelschijfjes in kaassaus of Rookworst met stamppot boerenkool.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je warmt dit op in ongeveer 25 – 40 minuten op 125 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 4 tot 8 minuten op 600 – 850 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Opheusden (voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Opheusden?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke bezorgdienst werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €6,10. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,35) en/of een toetje na (vanaf €0,95).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Opheusden. Het gaat hier om speciaal ingerichte keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Daarnaast zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Neder-Betuwe?
Op www.nederbetuwe.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder bestaan er andere regelingen via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.