Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Hemrik

Wilt u graag lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Hemrik? Via onze site check je alles wat je moet weten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook gaan we dieper in op de actuele maaltijdopties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar bedrijven vergelijken. Als laatste kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het geheel smaakt er lekker en het staat binnen mum van tijd op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Onderzoek dan eerst de meestgestelde vragen. Liever direct bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteOpsterland
PlaatsHemrik
Postcode8409
Website gemeentewww.opsterland.nl
maaltijden-aan-huis-hemrik

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Hemrik?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een lekkere kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het wordt steeds populairder. U kunt bijv. denkena aan: Sucadelapje, bladspinazie, krieltjes en Pannenkoeken met appelvulling. In onderstaande tekst tref je enkele voorbeelden van groepen mensen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De gerechten zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de hersenen gezond te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, zoutarm, en natriumarm, diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Hierdoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies en vrienden moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Alleenstaanden: Werk, school, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben een bomvolle agenda. Elke dag iets gezonds klaarmaken is vaak geen optie. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er gaan lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Hemrik

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hemrik dan bestaan er 3 alternatieven: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Iedere maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in aantal maaltijden, onkosten, versheid en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Doorgaans 1 of 2 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Een uitkomst indien het koken niet meer gaat of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-hemrik

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema check je een lijst met populaire organisaties voor tafeltje dekje in Hemrik. Per instantie tref je uitleg over het type maaltijden en het tarief. Kies een aanbieder om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bedrijven van opwarmmaaltijden

In onderstaand schema tref je een overzicht met regionale bedrijven. Denk dan aan welzijnsorganisaties, zorginstellingen, cateraars, stichtingen, supermarkten. Elders op deze website vind je ook organisaties in Tijnje, Lippenhuizen en Langezwaag.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Opsomming met lokaal georiënteerde bedrijven van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Hemrik bezorgen

Bedrijven en kantoren bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In onderstaand blok lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld bij een cursus of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak is dit contractueel geregeld met bekende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Hemrik. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Ook thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) bieden vaak verse maaltijden als extra service. Kinderen kunnen daardoor een verse en gezonde maaltijd nemen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ontdek de mogelijkheden: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Hemrik specifiek aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis zijn er de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. O.a. Runderlever in saus & Ertwensoep met rookworst.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 25 – 40 minuten op 100 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 5 – 12 minuten op 550 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Hemrik (verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Hemrik?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke bezorgservice heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,50. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (gemiddeld €5,50. Voor een tafeltje dekje maaltijd moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,30) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,00).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Hemrik. Onder andere professionele keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tenslotte onderscheiden we nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Opsterland?
Via www.opsterland.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast bestaan er andere regelingen vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en wellicht de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.