Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Langezwaag

Wilt u graag verse maaltijden aan huis voor ouderen in Langezwaag? Hieronder tref je een uitgebreide beschrijving. We vertellen je hoe maaltijdbezorging werkt, en voor wie het geschikt is. Tevens vertellen we meer over de aanwezige soorten maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje aanbieders vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het geheel smaakt er lekker en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar de FAQ (populaire vragen). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioFriesland
GemeenteOpsterland
PlaatsLangezwaag
Postcode8404
Website gemeentewww.opsterland.nl
maaltijden-aan-huis-langezwaag

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Langezwaag?

Houd je niet van koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een verse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. U kunt denken aan maaltijden als: Hutspot met hachee & Hongaarse goulash, doperwten, rijst. Hieronder check je heel uiteenlopende groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: 75-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Via speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze producten zijn super gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor senioren is een dagelijkse gezonde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor vrijwel ieder dieet zijn er wel oplossing te vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, gemalen, en natriumarm, diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Op deze manier is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. School, een drukke baan en sport/muziek vereisen een goede planning. Een verse maaltijd op tafel zetten kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, de fitness en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Zorgen voor gezond eten is vaak geen optie. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Langezwaag

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Langezwaag dan bestaan er 3 varianten: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen hebben te maken met hoe groot het aanbod is, kosten, herkomst producten en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je bewaart het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Doorgaans wekelijks of om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeker praktisch op het moment dat het koken niet meer gaat en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-langezwaag

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna verstrekken we een weergave van populaire leveranciers van tafeltje dekje in Langezwaag. Per bezorgservice tref je praktische info zoals aantal maaltijden en de kosten. Klik op de knop van een organisatie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige organisaties van magnetronmaaltijden

In het schema hierna verstrekken we een overzicht met kleinschalige maaltijdservices. Dat zijn bijv. supermarkten, stichtingen, zorginstellingen, cateraars, welzijnsorganisaties. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook leveranciers in Blesdijke, Jonkerslân en Peperga.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Tabel met plaatselijke organisaties van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Langezwaag bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Onderstaand behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel werken ze samen met bekende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Langezwaag. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen een gezonde en voedzame maaltijd opeten rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Langezwaag specifiek aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op de omdoos staat meestal een tabel met de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, lekkere seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Zoals Lekkerbekje met sperziebonen en Kip tandoori.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je plaatst het gerecht ongeveer een half uur op 110 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Normaal gesproken lukt dat al in 5 – 12 minuten op 500 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Langezwaag (voorverwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Langezwaag?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,80. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €6,00. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je meer luxe? Kies dan ook een soep (vanaf €1,60) en dessert (vanaf €1,10).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ook kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Langezwaag. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Tenslotte zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Opsterland?
Via de info op www.opsterland.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Verder zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.