Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Terwispel

Oriënteert u zich op lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Terwispel? Via deze website tref je meer informatie. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Verder behandelen we ook de huidige type maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar organisaties vergelijken. Daarbij kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen onze paragraaf met vragen & antwoorden. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioFriesland
GemeenteOpsterland
PlaatsTerwispel
Postcode8407
Website gemeentewww.opsterland.nl
maaltijden-aan-huis-terwispel

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Check de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Terwispel?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. U kunt denken aan maaltijden als: Kipsaté en ei met bami goreng en Stamppot spruitjes met chorizo. In de volgende paragraaf beschrijven we heel uiteenlopende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren zijn erg voedzaam, worden vers bereid zonder veel e-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om gewicht te verliezen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerk oplossingen geboden. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, gemalen, en diabetes, vegetarisch, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Drukke gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. Even snel een maaltijd maken lukt dan niet altijd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke avond een gezonde maaltijd koken is vaak geen optie. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Terwispel

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Terwispel dan zijn er in feite 3 varianten: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, budget, bewaaradviezen en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Meestal per 6 of 12 stuks bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Ideaal in situatie waarbij u niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-terwispel

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder bieden we een overzicht met erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Terwispel. Per bezorgservice bekijk je specificaties zoals aantal maaltijden en budget. Klik op de knop van een leverancier om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor opwarmmaaltijden

In de volgende tabel vind je een lijst met regionale instellingen. Denk dan aan cateraars, slagerijen, welzijnsorganisaties, stichtingen, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Langezwaag, Tijnje en Gorredijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Tabel met lokale aanbieders van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Terwispel bezorgen

Bedrijven en organiisaties bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Hierna vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In veel gevallen hebben ze afspraken gemaakt met populaire bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Terwispel. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je advies inwinnen over het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In specifiek situaties helpen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen dan een smaakvolle en gezonde maaltijd krijgen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Terwispel specifiek aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je informatie over de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. O.a. Parijse worteltjes & Risotto, roomsaus boschampignons, kip.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit doe je in circa 20 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Vaak warm je het op in ongeveer 6 tot 10 minuten op 600 – 850 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Terwispel (voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Terwispel?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren lopen flink uiteen. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (vanaf €6,55. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,60) en dessert (vanaf €1,20).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Terwispel. Voorbeelden zijn grootschalige keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tevens onderscheiden we nog zorgverleners en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Opsterland?
Via www.opsterland.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Ook kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar uw vermogen en inkomen.