Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Ureterp

Interesse in verse maaltijden aan huis voor ouderen in Ureterp? Via deze website vind je meer informatie. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Verder leggen we alles uit over de actuele maaltijd-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan maaltijdvoorzieningen vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. De smaak is echt prima en het assortiment is gigantische groot. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Wil je nog meer weten? Surf dan eerst verder naar de meestgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioFriesland
GemeenteOpsterland
PlaatsUreterp
Postcode9247
Website gemeentewww.opsterland.nl
maaltijden-aan-huis-ureterp

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk interessante aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Ureterp?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Populair zijn bijvoorbeeld: Varkenslapje in champignonsaus of Gestoofde kip moksi alesi. In de box hieronder check je meerdere segmenten Nederlanders die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: 75-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor senioren is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of voor een beter geheugen en meer concentratie. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, en vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Hierdoor is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten gecombineerd worden. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: Studeren, hobby’s en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Ureterp

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ureterp dan heb je feitelijk 3 opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, budget, houdbaarheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans wekelijks of om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Zeker praktisch wanneer u geen keuken heeft en wanneer opwarmen ook niet gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-ureterp

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

Hieronder doorzoek je eenvoudig een database met erkende keukens voor tafeltje dekje in Ureterp. Per instantie doorzoek je eenvoudig informatie als assortiment en de kosten. Druk op de button van een instantie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

Hieronder bieden we een database met regionale maaltijdservices. Dat zijn bijv. cateraars, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, slagerijen, supermarkten. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Beetsterzwaag, Olterterp en Wijnjewoude.

LeverancierAdresPostcodePlaats
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
Opsomming met kleinschalige bedrijven van opwarmmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Ureterp bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Verderop sommen we enkele voorbeelden op .

 • Organisaties maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een vergadering uitloopt. In dit soort situaties wil je graag je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorginstellingen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel is dit contractueel geregeld met bekende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Ureterp. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je informeren naar de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een gezonde en voedzame maaltijd opeten voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Ureterp aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, natriumarm, voldoende volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en genoeg eiwit (25 gram). Op de verpakking vind je een overzicht met de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Als eerste hebben we de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit een Nederlandse stamppot, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. O.a. Aspergesoep vg & Reepjes kippenvlees in jus.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Optie 1 is ongeveer een half uur op 110 graden in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 4 tot 8 minuten op 550 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Ureterp (reeds verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Ureterp?
De prijzen van de gerechten lopen flink uiteen. Elke leverancier werkt met andere prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn uitwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,50. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €5,75. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,45) en/of een toetje na (vanaf €1,30).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ook is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Ureterp. Het betreft cateraars en/of gespecialiseerde keuken die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tenslotte zijn er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Opsterland?
Via de info op www.opsterland.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Verder bestaan er andere regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.