Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Mussel

Heeft u belangstelling voor lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Mussel? Aan de hand van deze site bekijk je alle belangrijke aspecten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en wie er gebruik van kan maken. Tevens bespreken we de beschikbare soorten gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan instellingen vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De smaak is echt prima en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar de meestgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGroningen
GemeenteStadskanaal
PlaatsMussel
Postcode9584
Website gemeentewww.stadskanaal.nl
maaltijden-aan-huis-mussel

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Mussel?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Slavink in jus met stamppot snijbonen & Koolvis, broccoli, kruidenpuree. Hierna bekijk je enkele voorbeelden van groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Ouderen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, lactosevrij, gemalen, glutenvrij, en diabetes, vegetarisch, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, school en sport moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Starters: Werk, school, hobby’s en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere avond voor jezelf koken zit er dan soms gewoon niet in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Mussel

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Mussel dan bestaan er drie opties om uit te kiezen: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke vorm kent zijn eigen karakter en voordelen. Let goed op de verschillen in aantal maaltijden, onkosten, versheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Vaak wekelijks of om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeker praktisch wanneer u zelf niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-mussel

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema check je een weergave van landelijke bezorgers van tafeltje dekje in Mussel. Per aanbieder check je praktische info zoals aantal maaltijden en budget. Klik op de knop van een organisatie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale aanbieders van opwarmmaaltijden

In de volgende tabel verstrekken we een weergave van plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: stichtingen, cateraars, supermarkten, zorginstellingen, slagerijen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in 1e Exloërmond, Musselkanaal en Veelerveen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgWillem Diemerplein 59581 DGMusselkanaal
Restaurant Zonnehuis Sint JozefNoorderstraat 1429611 ANSappemeer
BuurtzorgNoorderstraat 388a9611 AWSappemeer
Restaurant De BurchtVan der Duyn van Maasdamweg 2509602 VTHoogezand
BuurtzorgLuringstraat 33 A9591 BBOnstwedde
BuurtzorgWilhelminastraat 559541 ANVlagtwedde
Keurslagerij BoltjesSluiskade 499601 LAHoogezand
BuurtzorgVijverstraat 49B9561 KPTer Apel
Keurslager SmitGorecht-Oost 299603 AAHoogezand
TSN ThuiszorgHoofdstraat 1509601 EMHoogezand
Weergave met regionale maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Mussel bezorgen

Zakelijke instellingen hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgcentra (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In veel gevallen hebben ze afspraken gemaakt met bekende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Mussel. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je advies inwinnen over het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kinderen kunnen dan een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Mussel aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. In de basis is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Onder andere Hollandse erwtensoep met rookworst of Spaghetti bolognese schotel.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Optie 1 is ongeveer 30 minuten op 125 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 – 10 minuten op 500 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Mussel (voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Mussel?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke leverancier heeft weer andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €5,95. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,45) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,90).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Mussel. We hebben het dan over professionele keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Tenslotte bestaan er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Stadskanaal?
Door middel van www.stadskanaal.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Verder zijn er mogelijkheden via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.