Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Stadskanaal

Wilt u graag lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Stadskanaal? Via onze site verstrekken we alle belangrijke aspecten. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor wie het geschikt is. Daarbij bespreken we de huidige maaltijdopties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en je warmt ze eenvoudig en snel op. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Check dan eerst de veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGroningen
GemeenteStadskanaal
PlaatsStadskanaal
Postcode9501
Website gemeentewww.stadskanaal.nl
maaltijden-aan-huis-stadskanaal

Genieten van maaltijden aan huis?

Check de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Stadskanaal?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Kies bijvoorbeeld voor: Kip, uiensaus, appelmoes, gebakken aardappelen of Boerenkoolstampot, 2 gehaktballen. In de volgende paragraaf tref je diverse groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: 70-plussers krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Dankzij speciale seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze etenswaren zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de werking van hersenen te stimuleren. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, gemalen, lactosevrij, zoutarm, en vetarm, natriumarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Hierdoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies en vrienden vragen veel van onze tijd. Boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, hobbies en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Elke avond een gezonde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met verse ingrediënten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Stadskanaal

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Stadskanaal dan bestaan er 3 opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke vorm kent zijn eigen karakter en voordelen. Zo verschillen de op het gebied van: assortiment, prijs, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Doorgaans per 6 of 12 stuks bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. De oplossing wanneer u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-stadskanaal

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema bekijk je een overzicht met bekende leveranciers van tafeltje dekje in Stadskanaal. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals aantal maaltijden en budget. Druk op de button van een maaltijdvoorziening om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde aanbieders van bezorgmaaltijden

In het schema hierna vind je een database met lokale leveranciers. Voorbeelden zijn welzijnsorganisaties, slagerijen, stichtingen, zorginstellingen, cateraars. Elders op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Midden-Drenthe, Tynaarlo en Noordenveld.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgAziëlaan 229501 AAStadskanaal
EetwinkelGasselterweg 29514 BLGasselternijveen
BuurtzorgCeresstraat 49514 CAGasselternijveen
TSN ThuiszorgBlokwieke 49501 EXStadskanaal
Restaurant Maarsheerd – BCMMaarsdreef 19501 AMStadskanaal
Woonzorgcentrum MozaiekLudinge 139471 JDZuidlaren
BCM OuderenzorgWiekedreef 29501 EAStadskanaal
BuurtzorgOude Rijksweg 26a9481 CBVries
SPAR PompVan Boekerenweg 19501 GDStadskanaal
Keurslager KleinHoofdstraat 379501 CMStadskanaal
Tabel met lokaal georiënteerde organisaties van opwarmmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Stadskanaal bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand lichten we enkele situaties toe .

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een vergadering uitloopt. Als werkgever wil je dan graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentrums (woonlocaties en dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter werken ze samen met erkende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Stadskanaal. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd gebruiken voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Stadskanaal aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je informatie over de precieze voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd bestaat uit 3 onderdelen. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En natuurlijk heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. O.a. Kippenvlees in kerriesaus & Spinaziestamppot, braadworst.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 100 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Stadskanaal (verwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Stadskanaal?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren variëren nogal. Elke aanbieder hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft effect op de kosten. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €6,10. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,30) en dessert (vanaf €1,25).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Stadskanaal. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ten derde onderscheiden we nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Stadskanaal?
Via www.stadskanaal.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Ook bestaan er andere regelingen via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Musselkanaal
 • Mussel
 • Vledderveen
 • Onstwedde